U pohode Orebiću – edukativna radionica u organizaciji TZO Orebić

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Jutros je u dvorani Općine Orebić održana edukativna radionica za turističke djelatnike – članove TZO Orebić. Marina Krističević – predsjednica Društva turističkih vodiča Dubrovnik i članica uprave Društva europskih turističkih vodiča (FEG) prezentirala nam je potencijale Općine Orebić iz perspektive iskusnog turističkog vodiča, te nas stručno povela u razgled dijela mjesta, kako bismo ga i mi još kvalitetnije prezentirali turistima.

Radionici u organizaciji Turističke zajednice Općine Orebić nazočilo je čedrdesetak polaznika – prvenstveno djelatnika turističkih gospodarskih subjekata iz Orebića. Tijekom prezentacije i izlaganja u prostorijama Općine, Marina je potcrtala prednosti i nedostatke naše turističke ponude – najprije iz perspektive turističkog vodiča, ali i turističkog djelatnika koji – iako je osobno vezan i zainteresiran za Orebić – naše turističko poslovanje i ponudu ipak vidi iz objektivne perspektive promatrača. U tom je smislu predložila i moguće elemente kojima bi se turistička ponuda ovog dijela Pelješca mogla obogatiti i kvalitativno osnažiti.

U razgledu mjesta, koji je zbog objektivnih okolnosti (jake južine, velike grupe i ograničenog vremena) bio razmjerno kratak, prezentirala dio povijesnih, kulturnih i arhitektonskih zanimljivosti Orebića, ovaj puta zadržavajući se na potezu od zgrade Općine do Prdinova.

Iako je objektivno jedna ovakva radionica malo da bi se svatko od nazočnih turističkih djelatnika praktično usavršio u poznavanju, ne samo povijesti i kulture Orebića (koju, pretpostavljamo, veći dio nazočnih koji su tu i odrasli već poznaje), već i u načinu njihove prezentacije i komercijalizacije – pozdravljam ovaj trud kao pokazatelj kako naš kraj i njegove vrijednosti turistima treba izložiti i kvalitetno prezentirati – kako bismo u krajnjoj liniji povećali turistički promet – jer je to jedna od rijetkih gospodarskih grana na koju se danas i u najbližoj budućnosti možemo osloniti.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku