×

Upozorenje

JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&photoset_id=72157650005534234&format=json&media=photos&per_page=200&api_key=50f516bdc200850647e9c80497376544&nojsoncallback=1&extras=date_upload,date_taken,owner_name,original_format,last_update,tags,o_dims,views,media,path_alias,url_sq,url_t,url_s,url_m,url_o

Nedjelja, 03 Svibanj 2015 21:32

Prvosvibanjski uspon na sv. Iliju 2015. - FOTOGALERIJA

Napisao 
Živi lanac za učinkovit transport građevnog materijala na zahtjevnim terenima Živi lanac za učinkovit transport građevnog materijala na zahtjevnim terenima Foto i galerija: Vladimir Vuković, Milan Tolj, Krešimir Tolj

Ovogodišnji tradicionalni prvosvibanjski uspon na sv. Iliju obilježila je uspješna akcija prenošenja cigli za dovršenje 'nove kućice'.

Nekoliko stotina izletnika - članova HPD 'Sv. Ilija', žitelja ovog dijela Pelješca, te tradicionalno zainteresiranih gostujućih planinara uspješno su proveli akciju prenošenja cigli za dovršenje izgradnje 'nove kućice' - odmorišta na proplanku i popularnom izletištu orebićkih zaljubljenika u prirodu i nihovih gostiju. 

Za prvi, najstrmiji dio od vrha 'Pišćet' formiran je ljudski lanac pa su se cigle dodavale iz ruke u ruku, dok su kasnije oni u dobroj planinarskoj kondiciji ponijeli svatko svoju ciglu do cilja. Svi zajedno uživali su u druženju i tradicionalnom prvosvibanjskom grahu.

Nažalost, članovi HGSS-a ove godine nisu samo vježbali. Nepovoljni vremenski uvjeti (vjetar i hladnoća) koji su vladali na vrhu Sv.Ilije, umor i iscrpljenost, kod mlađe ženske osobe izazvali su stanje u kojemu je bila neophodna intervencija HGSS-a. Unesrećenoj je pružena prva pomoć, te je spuštena u podnožje planine gdje je predana na daljnju skrb HMP Orebić, te se sada uspješno oporavlja. U transportu unesrećene, zahtjevnom stazom niz padinu Sv.Ilije, članovima HGSS stanice Orebić pridružilo se i pomoglo i desetak mještana, sudionika uspona na Sv.Iliju. 

Kako je izgledao ovogodišnji pohod pogledajte u galeriji fotografija Vladimira Vukovića, Milana Tolja i Krešimira Tolja.

 

Galerija slika

{gallery}https://www.flickr.com/photos/94457986@N07/sets/72157650005534234/{/gallery}

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku