Utorak, 03 Prosinac 2013 22:18

Počinju radovi na orebićkoj školi - preseljenje škole na privremenu lokaciju

Napisao 
Trodimenzionalna prezentacija projekta buduće OŠ Orebić Trodimenzionalna prezentacija projekta buduće OŠ Orebić

Kako saznajemo iz Općine Orebić, 20. siječnja iduće godine počinju radovi na rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole u Orebiću.

Već 13. siječnja očekujemo prve djelatnike izvođača radova koji će raditi na pripremi za gradnju.

Prema već prezentiranom projektu i ishodovanim dozvolama kreće se u rekonstrukciju i dogradnju postojeće školske zgrade, izgradnju sportske dvorane, te otvorenog igrališta sa svlačionicama i sanitarnim čvorovima. Učenicima će u rekonstruiranoj školi na raspolaganju biti ukupno 15 učionica što uključuje i posebne kabinete za predmetnu nastavu. Projekt vrijedan 29,75 milijuna kuna financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Županija Dubrovačko - neretvanska i Općina Orebić. Planira se da će nova školska zgrada biti završena u roku od 18 do 24 mjeseca od početka izvođenja radova, a Općinsko vijeće trebalo bi donijeti odluku da se radovi ne zaustavljaju niti tijekom turističke sezone.

Nastava će se odvijati normalno, te će učenici OŠ 'Orebić' prvo polugodište pohađati u postojećoj školskoj zgradi, dok će se nastava od početka drugog polugodišta ove školske godine, pa do završetka radova, odvijati na privremenoj lokaciji na prvom i drugom katu poslovnog centra 'Maxi Konzuma' u Stankoviću - koji je odabran kao optimalna lokacija na kojoj se nastava može odvijati, a da objekt pri tome ispunjava sve tražene standarde MInistarstva znanosti, obrazovanja i Športa. 

Prema preliminarnim planovima s kojima smo upoznati, uvjeti izvođenja nastave na privremenoj lokaciji ne bi trebali zaostajati za onima koje učenici i nastavno osoblje imaju u postojećoj školskoj zgradi. Kako bi olakšali dolazak u školu u Stankovićima, Općina Orebić planira i uvođenje posebne autobusne linije.

Sredstva za adaptaciju privremenog prostora osigurali su Županija Dubrovačko - neretvanska i Općina Orebić, dok će OŠ 'Orebić' organizirati potrebne radove za preseljenje. Upravo je u tijeku i izrada nogostupa, koji bi uz planiranu prometnu signalizaciju trebao put u školu učiniti sigurnijim. Radove u vrijednosti 410.000,00 kn financiraju Općina Orebić i Hrvatske ceste, a izvodi tvrtka Dubrovnik ceste.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku