Promocija ronjenja i neobična izložba podvodne fotografije

Foto: 'Bofor' - www.bofor.hr

Ove subote 20. i nedjelje 21. travnja, u lučici u Orebiću, klub ‘Bofor’ iz Vignja organizira promociju ronjenja i izložbu podvodne fotografije u montažnom bazenu. Kako smo obećali – donosimo više detalja.

Prije nekoliko dana imali ste priliku čitati o promociji ronjenja s bocama koja će se održati ovaj vikend u Orebiću. Kontaktirali smo Marija Rosa, predsjednika kluba športova na moru i tehničke kulture ‘Bofor’ Viganj (inače organizatora ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci) koji nam je priopćio više detalja.

Klub Bofor organizatora  promotivno-humanitarni projekta POGLED U PLAVO – Promocija Hrvatske kroz ronjenje.
Manifestacija će se odvijati u trajanju od dva dana u Orebiću , u bazenu promjera 10 m i 1,2 m dubine, koji će biti postavljen u lučici (Orebić) , a na čijim je unutarnjim stranicama postavljena autorska izložba podvodnog fotografa Marjana Radovića. Program je upotpunjen  promocijom Bofora i eko-akcijom.
Sva ronjenja izvode se bez naplate za građanstvo i posjetitelje, sa kompletnom ronilačkom opremom uz stručno vodstvo licenciranih instruktora i voditelja ronjenja. 
Osim promocije ljepota hrvatskog podmorja i ronjenja, cilj ovog projekta je i koristiti sport za promociju Hrvatske i hrvatskog turizma kao i promicanje pozitivnog stava prema sportu i tjelesnoj aktivnosti općenito kao preduvjetu zdravog, a time i kvalitetnog života. Pogram je zamišljen na način da prvi dan rone samo djeca do 15 god.,  a drugi dan odrasli.
Probno ronjenje JE BESPLATNO, a svu potrebnu opremu (odijelo, masku, prsluk s bocama i regulatore) imamo osigurane. Djeca će prvo od instruktora ronjenja dobiti porebne upute vezane uz upotrebu maski i regulatora, kao i oblačenje ronilačkog odijela, a potom će također uz pratnju instruktora obići podvodnu izložbu i demonstrirati naučeno. 
Obuku izvode profesionalni instruktori ronjenja, po strogim pravilima struke i sigurnost je na najvišoj razini.
Djeca moraju doći u pratnji roditelja ili donijeti Izjavu potpisanu od strane roditelja, koju Vam možemo mailom poslati, a Vi podijeliti zainteresiranoj djeci i donijeti ukoliko će vaš dolazak biti grupno organiziran.
 
Klub ‘Bofor’ također organizira i akciju čišćenja podmorja, koja će se održati također ovaj vikend pod sloganom “SAČUVAJMO NAŠE MORE DANAS DA BI I SUTRA U NJEMU UŽIVALI !” . Uz sudjelovanje ‘Udruge mladih Orebić’ koja provodi akciju čišćenja ‘divljih’ odlagališta otpada ‘Velika čistka’ u akciji će sudjelovati više od 50 ronilaca iz zemlje i inozemstva.
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku