Počeo Viganj open 2014.

Večeras je u kuventu u Vignju svečano započelo Otvoreno prvenstvo Hrvatske u slalomu – Viganj open 2014.

 

Na zabavi u prostoru Hrvatskog doma Viganj okupili su se organizatori, natjecatelji i veliki broj posjetitelja, a prvenstvo je otvorio predsjednig Organizacijskog odbora Darko Antunović.

Nažalost, obzirom da uvjek pouzdani vjetar u Vignju, poštujući Murphy-eve zakone, voli izostati sa natjecanja, danas se zbog neostatka vjetra nije jedrilo. Međutim, natjecatelji i posjetitelji zabavili su se uz utrku u ‘Stand up paddlingu’ – veslanju stojeći na posebno konstruiranoj dasci, na kojem se prijavilo 34 natjecatelja ali je zbog ograničene količine opreme sudjelovalo njih 16.  Opremu za 11 natjecatelja osigurao je SUP Croatia tim, a još petoro im se pridružilo sa svojom opremom. Najbrži u ovoj prvoj službenoj utrci SUP-ova u Vignju bio je petnaestogodišnji Ive Trojanović iz Orebića dok je njegov kolega Marko Židić, također iz Orebića stigao  treći. Glavni promotor ovog najnovijeg sporta na vodi Marko Butraković najavio je slijedećih dana još utrka.

Ovo natjecanje, koje je uvelike obogatilo predsezonsku ponudu događanja i doprinijelo da Viganj ranije živne, organiziraju SRD Viganj/Peliška jedra, pod pokroviteljstvom Općine Orebić i Turističke zajednice Općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku