Održan turnir u biljaru u BK ‘Orebić’

Foto: Ivica Dajak i BK Orebić

U subotu, 17. siječnja, u prostorijama Biljarskog kluba Orebić održan je biljarski turnir na kojem su, uz članove kluba, sudjelovali i gosti iz Pupnata i Dubrovnika.

Biljarski klub Orebić

osnovan je 2011., a od studenog iste godine djeluje u prostoru u sklopu vatrogasnog doma u Orebiću. U lijepo uređenom prostoru redovno se okuplja dvadesetak aktivnih članova kluba, uglavnom u međusobnom nadigravanju na tri postavljena biljarska stola.

Svi koji su se zainteresirani baviti biljarom i priljučiti radu kluba dobrodošli su svake subote nakon 20:30 sati, u terminu u kojem je ustaljeno druženje i nadmetanje članova kluba.

Na turniru je sudjelovalo 27 natjecatelja, članova ova tri kluba. Igrala se najraširenija biljarska igra – pool ‘osmica’. Turnir je osvojio najuspješniji natjecatelj s juga Hrvatske – Matija Ivičević – Bakulić iz BK ‘Dubronvik’. U finalu je pobijedio klupskog kolegu Anta Berkovića – Cuja. Do polufinala su, uz spomenute finaliste, stigli i Mate Farac iz BK Pupnat, te Ante Kurilj iz BK Orebić.

Ova tri kluba za sada su i jedini koji djeluju na području Dubrovačko-neretvanske županije. Zbog visokih troškova uglavnom ne sudjeluju na natjecanjima na nacionalnoj razini, pa su ovakvi turniri jedini raspoloživi način natjecanja u našoj županiji, te ujedno dobar način za unapređenje igre i druženje natjecatelja.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku