Nedjelja, 04 Ožujak 2018 04:48

Nova dva zlata za Mariju Tolj - novi osobni rekord i najbolji svjetski juniorski rezultat sezone

Napisao/la  V.T. | I.D.
Marija i najdulji let diska u juniorskoj konkurenciji ove sezone u svijetu Marija i najdulji let diska u juniorskoj konkurenciji ove sezone u svijetu

Subota, 03.03.2018.g - Izvrsnim hicem od 57,90m Marija Tolj je popravila osobni rekord i postavila najbolji juniorski rezultat ove sezone.

Orebićanka Marija Tolj, članica zagrebačkog AK Dinamo Zrinjevac, nastupila je jučer na Zimskom bacačko prvenstvu Hrvatske u organizaciji atletskog kluba „ASK“ Split. Marija je disk težine 1kg  bacila 57,90m, te tako popravila osobni rekord, osvojila zlato u konkurenciji juniorki, te postigla i najbolji svjetski rezultat u toj disciplini u konkurenciji juniorki ove sezone.

Ovim je hicem također potvrdila normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati ovog ljeta u Finskoj, ali i bacila normu za Seniorsko europsko prvenstvo koje se krajem ove godine održava u Berlinu - gdje bi se trebala naći u društvu najboljih uz Sandru Perković, koja je u Splitu osvojila zlato u seniorskoj konkurenciji.

Marija je u Splitu uzela još jedno zlato, u svojoj nominalno drugoj disciplini bacanja kugle 1kg hicem od 14.35m.

Nakon sjajnog otvaranja sezone natjecanja na otvorenom, Mariji želimo i u budućnosti puno zdravlja i novih sportskih uspjeha.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 04 Ožujak 2018 05:19

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku