Medalje na državnom prvenstvu i za pelješke taekwondo sportaše

Foto: I. Dajak

U nedjelju, 1. ožujka u Zaprešiću je održano državno prvenstvo u taekwondo formama, na kojem je uspješno nastupio  Taekwondo klub Forteca – Korčula koji djeluje i na području općine Orebić.

Tako su se i ove godine medaljama okitili mladi pelješki sportaši:  Luka Bogoje koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji D-1, (forme – parovi, kadeti), čime je potvrdio uspjeh sa prošlogodišnjeg prvenstva, te Lucija Dajak, koja je osvajanjem bronce u pojedinačnom nastupu također potvrdila status treće mlađe kadetkinje u Hrvatskoj u kategoriji KB-1 (forme, mlađe kadetkinje) – kao i na prošlogodišnjem državnom prvenstvu.  Broncu je osvojio i Nikša Pavić u kategoriji kreativnih timova. Uspješan je bio nastup i njihove trenerice Irene Šegedin koja je u kategoriji seniora osvojila srebro u pojedinačnom nastupu, te dvije bronce: u paru, te kreativnom timskom nastupu.

Sportaši Fortece pod vodstvom glavnog trenera Ante Šegedina, te trenera Irene, Dinka i Tonija Šegedina ukupno su na ovom prvenstvu osvojili 15 medalja i to: Frano Curać srebro (KA-1 mlađi kadeti, pojedinačni nastup), Nikola Curać  srebro (KA-3 kadeti, pojedinačni nastup), Mariel Čagalj srebro (KB-3 kadetkinje, pojedinačni nastup), Mark Adrian Gavranić bronce za dva nastupa (JA-2 juniori, pojedinačni nastup i D3 juniori, parovi), Laura Grbin broncu (SB-1 seniorke, pojedinačni nastup), David Julian Gavranić broncu (D1 kadeti, parovi), Toni Šegedin dvije bronce (D4 seniori parovi i – kreativni tim).

Visoki plasman na nacionalnom prvenstvu za dio će sportaša biti vrednovan i adekvatnom kategorizacijom Hrvatskog olimpijskog odbora. Čestitamo sportašima i njihovim trenerima i želimo im puno sportskih uspjeha i u budućnosti.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku