Održan međunarodni sajam vina i gastronomije ‘GAST 2020’ u Splitu

Na 25. međunarodnom ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića “Dionizijana“ koje je održano u sklopu međunarodnog sajma vina i gastronomije „GAST 2020“ u Splitu zapažen uspjeh postigli su vinari i proizvodači jakih alkoholnih pića s Pelješca i Korčule.

U jakoj konkurenciji izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, osvojili su 35 nagrada. Šampionski naslov i veliku zlatnu medalju u kategoriji crvenih mirnih vina ujedno i ukupni pobjednik Dionizijane 2020 je Dingač 2015. tvrtke Matuško vina d.d. u Potomju.
Zlatnu medalju za svoj plavac Navis mysterium 2013. dobila je tvrtka Edivo u Janjini. Tri srebrene medalje za svoja vina dobila je vinarija Marlais u Ponikvama a po jednu obiteljska poljoprivredna gospodarstva Borisa Violića u Potomju i Darka Violića u Kuni, tvrtka Dingač Export Skaramuča u Pijavičinu, Edivo u Janjini, Matuško vina u Potomju i poljoprivredna zadruga Pošip u Čari. Uspješnim nastupom i ove se godine može pohvaliti obrt „Natura Antunović“ u Orebiću, dobivši za svoje rakije i likere sve s oznakom hrvatskog otočnog proizvoda devet zlatnih, jedanaest srebrenih medalja i jednu brončanu medalju, te posebnu zahvalu za dugogodišnje sudjelovanje.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku