Nedjelja, 26 Veljača 2017 17:31

Još jedan izvrstan rezultat Marije Tolj - dva juniorska zlata na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske

Napisao 
Marija Tolj s majkom Tatjanom i olimpijkom Sandrom Perković Marija Tolj s majkom Tatjanom i olimpijkom Sandrom Perković Foto: Facebook

Na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske održanom jučer, 25. veljače u Splitu, Marija Tolj osvojila je dva zlata u juniorskoj konkurenciji.

Kuglu tešku 4 kg bacila je 13.23m za juniorsko zlato, dok je rezultat drugoplasirane Tene Desić  bio 8,49m.

Drugu zlatnu medalju Marija je osvojila u bacanju diska za juniorke. Disk težak 1kg bacila je na udaljenost od 51.33m. Drugoplasirana u ovoj disciplini bila je također Tena Desić (članica AK Moslavina Kutina) s rezultatom 39.97m. Marija se tim rezultatom pozicionirala na treće mjesto u Europi odnosno četvrto u svijetu među juniorkama u toj disciplini. Jučer je u Splitu u svim dobnim kategorijama disk bolje od Marije bacila jedino Sandra Perković, naša zlatna olimpijka - čiji je rezultat 70,23m daleko najbolji hitac u svijetu ove godine.

Pozornost medija je uz Sandru Perković na jučerašnjem prvenstvu u organizaciji Splitskog ASK-a plijenila i naša druga zlatna sa Olimpijskih igara - Sara Kolak, koja je pobijedila u bacanju koplja rezultatom 65,23m - što je njezin drugi najbolji rezultat karijere i drugi ovosezonski rezultat u svijetu.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku