Gastro – enološka biciklistička utrka po Župi pelješkoj ovu subotu!

Udruga za kulturu stola ‘G.E.T.’  u suradnji s Turističkom zajednicom općine Orebić organizira nesvakidašnju biciklističku utrku po Župi pelješkoj u subotu, 172. svibnja 2014.

Iako se zove utrkom, brzina vožnje bicikla vjerojatno neće presuditi pobjednika. Puno važnije za ukupni poredak biti će poznavanje peljeških vina i specijaliteta pelješkog kraja, koji će se kušati na jednoj od nekoliko ‘kontrolnih točaka’ u vinarijama i OPG-ovima duž rute. Ovo je događaj za koji s pravom možemo reći kako je najvažnije – sudjelovati.

16km duga staza visoravni Pelješke župe, iz Kune, preko Pijavičina, Potomja, Donje Bande, Zagrude i Oskorušna, s ukupnim usponom od 160hm ne bi trebala predstavljati problem ni za apsolutne rekreativce. Naravno, uz uvjet da na kontrolnim točkama budu umjereni 🙂 . Na kontrolnim točkama kušat će se proizvodi župskih vinara i OPG-ova, a na svakoj će natjecatelji odgovarati i na pitanje vezano za vina i specijalitete pelješkog kraja, koji odgovori će se bodovati za ukupan poredak u ovoj specifičnoj utrci.

Za sudjelovanje u utrci plaća se simbolična kotizacija u iznosu od 50 (predprijava) ili 60kn, u koju cijenu je uračunat i obrok koji osigurava organizator.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku