Obilježavanje svetkovine Gospe Delorite u Kuni

Foto: Boris Poluta

Svetkovina Gospe Delorite u Kuni i ove godine obilježiti će se svečanom procesijom i Svetom Misom u nedjelju 10. svibnja u 10 sati koju će predvoditi generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić.

Slavlju ovoga blagdana prethodi trodnevnica, pa će se tako sva tri dana s početkom u 16:30 moliti Gospina krunica, dok će se Sveta Misa slaviti u 17 sati. Gospina Krunica moliti će se na otvorenom ispred crkve ukoliko to vremenske prilike dozvole. U subotu 09. svibnja održati će se i cjelonoćno klanjanje od 20 – 08 sati.

Prenosimo poziv sa stranica Karmela Božjeg Milosrđa čija zajednica djeluje u samostanu Gospe Delorite u Kuni:

U vrijeme eskalacije pandemije žarko smo molili našu dragu Gospu Deloritu, zaštitnicu Pelješca, da sačuva ovaj kraj od zla. Duboko vjerujemo da Njezinom zagovoru možemo zahvaliti za zaštitu i snagu koju smo primili.

Odgovorimo na taj dar iskrenom zahvalnošću i djetinjom odanošću. Iskoristimo ovu milosnu prigodu da Bezgrješnomu Srcu naše drage Majke Gospe Delorite prikažemo sebe i svoje obitelji. U Gospinoj prisutnosti u Nazaretu mali Isus se osjećao zbrinuto i sigurno. Zašto se i mi ne bismo povjerili zaštiti i sigurnosti Marijina okrilja?

Ovdje podsjećamo na Nove upute biskupa Splitske metropolije o slavljenju misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme zaraze koronavirusom, Slijedom tih uputa ove ćemo se godine između ostalog suzdržati od dodirivanja Gospina lika te od ostavljanja i uzimanja cvijeća ispred njega. Budimo zahvalni Isusu što možemo primiti Njegov snažni i ljekoviti dodir u sakramentu svete Ispovijedi i u Presvetoj Pričesti, a Gospi svoju ljubav iskažimo molitvom, pjesmom i dobrim djelima prema svojim bližnjima.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku