Još danas, 7.5. možete prijaviti djecu za boravak u vrtiću od ponedjeljka 11.5.

Foto: DV Orebić

Iz dječjeg vrtića Orebić obavještavaju kako roditelji još danas, 7. svibnja, mogu prijaviti potrebu zbrinjavanja djeteta u DV Orebić od 11. svibnja, a sukladno aktualnim preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Detalje o načinu rada i načinu prijave potražite na web stranicama Predškolske ustanove Dječji vrtić Orebić. Važno je naglasiti da se sukladno navedenim uputama formirana grupa djece neće moći nadopunjavati 14 dana, već će se, u slučaju takve potrebe i mogućnosti eventualno formirati nova skupina. Ovaj režim rada, naravno, ne znači da vrtić započinje s redovnim radom po programu rada, te se i daljle preporuča ostanak kod kuće za svu djecu, ukoliko roditelji/skrbnici mogu to osigurati.

Preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi u dječjim vrtićima koje se primjenjuju od 11. svibnja možete pogledati ovdje, a prijedllog Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 za ustanove ranog i predškoslkog odgoja i obrazovanja, te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi, te učenika koji pohađaju razrednu nastavu možete pogledati ovdje.

Orebićki vrtić uputio je i izvješće o radu načelnicima  triju peljeških općina u kojima djeluje, u kojem ih je izvijestio o radu u proteklom razdoblju, te pripremama za rad u nastupajućim okolnostima. Tako DV Orebić od 19. ožujka provodi program “Vrtić kod kuće”, putem platforme Viber a s osobnom opremom zaposlenika, za svako dijete u svakoj o 10 odgojno-obrazovnih skupina. Odgajateljlice su tako svakodnevno u kontaktu s gotovo 400 roditelja i 200 djece, nudeći im poticaje, smjernice i materijale za odgojno-obrazovni rad. Putem iste platforme roditelje se kontinuirano obavještava o svim okolnostima važnim za rad vrtića. Stručna suradnica psihologinja također putem telefona pruža psihološku pomoć djeci i roditeljima, a logopedinja radi online s djecom s govornim poteškoćama. I ostali djelatnici vrtića obavljaju svoje radne zadatke.

Vrtić također sudjeluje u više natječaja za osiguranje dodatnih sredstava za povećanje kvalitete rada. Također, uz planirani početak prihvata djece zbog djelomičnog pokretanja radnih mjesta u svibnju, vrtić se priprema za provođenje ankete za boravak djece u ljetnom razdoblju turističke sezone, te upisa starih i novih polaznika u vrtić u novoj pedagoškoj godini.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku