Tiho nedjeljno jutro na orebićkim biralištima – izlaznost do 11 sati 57% bolja nego lani!

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Jutros od sedam sati, na biralištima u Hrvatskoj biraju se ‘europarlamentarci’ za slijedeći petogodišnji mandat.

Na birališta na području općine Orebić do 11 sati izašlo je 57,39% više birača nego na prošlogodišnjim europarlamentarnim izborima. Zapravo, izlaznost je i dalje skromnih 7,35%, nešto niže od županijskog prosjeka od 8,31% i vrlo blizu nacionalnom prosjeku od 7,64%. Naravno, statistika na malim uzorcima djeluje zaigrano, pa primjerice možemo baratati podatkom kako je u Kuni odaziv 141% veći nego lani jer je do 11 sati umjesto prošlogodišnjih 11, ove godine izašlo 27 birača.

U svakom slučaju, kako lokalno, tako i nacionalno, odaziv za ove izbore je nešto veći nego za lanjske europarlamentarne, ali i dalje vrlo niznak. Birališta su otvorena do 19 sati – pa tko voli – nek izvoli. Ponuda kandidata je tradicionalno bogata, pa su zbog čudovišnih dimenzija ‘listića’ i izrezi na glasačkim kutijama impresivno veliki. Napominjemo da osim liste, također možete zaokružiti i kandidata s te liste (ukoliko želite dati preferencijalni glas dovoljno je zaokružiti kandidata – glas za listu se tada podrazumijeva), a ukoliko nemate osobnih, već samo stranačkih preferenci – tada možete zaokružiti samo listu.

Nemojte se čuditi što su fotografije u galeriji ponešto ‘privatne’ naravi (na njima je, ako ne znate, moja supruga), jer uz današnju gužvu na biralištima, čini se kako bih se poprilično načekao da u vrijeme ručka dočekam birača koji bi se bio voljan fotografirati – pa smo se snašli ovako 🙂

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku