Ponedjeljak, 28 Prosinac 2015 15:58

S 23. sjednice Općinskog vijeća - o komunalnim društvima

Napisao 
S 23. sjednice OV S 23. sjednice OV Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

U srijedu, 23. prosinca, održana je 23. sjednica Općinskog vijeća općine Orebić, na kojoj se raspravljalo o stanju u komunalnim društvima u vlasništvu Općine.

Tijekom brojnih vijećničkih pitanja najviše se raspravljalo o Planu upravljanja plažama općine Orebić koji Institut za turizam izrađuje po narudžbi TZO Orebić, te zaobilaznici Orebića i izgradnji trajektne luke u Perni - koji je projekt čini se, zastao u odnosu na planiranu dinamiku.

Kroz raspravu o stanju u komunalnim društvima vidjela su se dva oprečna stava - onaj oporbe - izražen prvenstveno kroz rasprave vijećnika Tomislava Jurjevića - koji je isticao brojne nepravilnosti i probleme u nedavnom i sadašnjem poslovanju, te drugi, koji je branio aktualni direktor oba poduzeća Anto Radović - a koji je inzistirao na tome kako aktualna uprava čini dobar posao, te rješava probleme uzrokovane u prethodnim razdobljima. Rasprava je na momente bila i žustrija od parlamentarno korektne, te čak i osobna.

Vijeće je na kraju jednoglasno pokrenulo promjene Statuta Općine Orebić. Međutim, sadržaj promjena biti će poznat tek kad radna tijela pripreme prijedlog - koji može i ne mora sadržavati izmjene koje je na ovoj sjednici predložio HDZ (Izmjenu sastava skupštine komunalnih društava koju bi činilo 3-5 ljudi, umjesto, kao do sada, samo načelnik općine).

Obzirom na opseg rasprave, zainteresirane upućujemo da sadržaj potraže u tonskoj snimci koju objavljujemo uz članak.

23. sjednica Opcinskog vijeca opcine Orebic by Orebic.Com.Hr on Mixcloud

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Prosinac 2015 16:06

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku