S 23. sjednice Općinskog vijeća – o komunalnim društvima

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

U srijedu, 23. prosinca, održana je 23. sjednica Općinskog vijeća općine Orebić, na kojoj se raspravljalo o stanju u komunalnim društvima u vlasništvu Općine.

Tijekom brojnih vijećničkih pitanja najviše se raspravljalo o Planu upravljanja plažama općine Orebić koji Institut za turizam izrađuje po narudžbi TZO Orebić, te zaobilaznici Orebića i izgradnji trajektne luke u Perni – koji je projekt čini se, zastao u odnosu na planiranu dinamiku.

Kroz raspravu o stanju u komunalnim društvima vidjela su se dva oprečna stava – onaj oporbe – izražen prvenstveno kroz rasprave vijećnika Tomislava Jurjevića – koji je isticao brojne nepravilnosti i probleme u nedavnom i sadašnjem poslovanju, te drugi, koji je branio aktualni direktor oba poduzeća Anto Radović – a koji je inzistirao na tome kako aktualna uprava čini dobar posao, te rješava probleme uzrokovane u prethodnim razdobljima. Rasprava je na momente bila i žustrija od parlamentarno korektne, te čak i osobna.

Vijeće je na kraju jednoglasno pokrenulo promjene Statuta Općine Orebić. Međutim, sadržaj promjena biti će poznat tek kad radna tijela pripreme prijedlog – koji može i ne mora sadržavati izmjene koje je na ovoj sjednici predložio HDZ (Izmjenu sastava skupštine komunalnih društava koju bi činilo 3-5 ljudi, umjesto, kao do sada, samo načelnik općine).

Obzirom na opseg rasprave, zainteresirane upućujemo da sadržaj potraže u tonskoj snimci koju objavljujemo uz članak.

{jumi [*45]}

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku