Rezultati današnjih izbora za članove vijeća mjesnih odbora Trstenik, Pijavičino, Potomje

Nedjelja, 10. veljače 2019. Danas su u Potomju, Pijavičinu i Trsteniku održani izbori za članove vijeća mjesnih odbora.

Kako je u sva tri mjesna odbora bila kandidirana samo po jedna lista, nije bilo nadmetanja ni neizvjesnosti, ali je zabilježena izlaznost unatoč tome bila više nego pristojna. Ovi su izbori održani u samo tri mjesna odbora, nakon što se u njima na prošlogodišnjim izborima za članove vijeća mjesnih odbora na području općine Orebić nije kandidirala niti jedna lista. Pogledajte podatke koje je večeras obradilo i objavilo Općinsko izborno povjerenstvo:

Na izbore se u Pijavičinu odazvao 21 birač, što čini odaziv od 22,11%, dok se na prethodnim zborima za članove vijeće MO Pijavičino održanim 2014. odazvalo tek 12,15% birača. U Vijeće MO Pijavičino izabrani su s jedine kandidacijske liste: Igor Skaramuča, Petar Brašić, Nikola Đuračić, Baldo Antičević i Dunja Rusković.

U Potomju je na izbore izašlo 70 birača, što čini 35,71% birača. To je značajno manje od 72,77% iz 2014. kada je bilo više kandidacijskih lista uz snažan rivalitet, ali također i prilično dobar odziv uzimajući u obzir da je ove godine kandidirana tek jedna kandidacijska lista. U Potomju su izabrani: Zvonimir Madirazza, Danijel Tomić, Mirko Strinić, Ivan Violić i Pavle Andričević.

U Trsteniku je danas glasovalo 34 birača, a zabilježen je i jedan nevažeći listić. Time je Trstenik zabilježio i najveću izlaznost od 36,96%. gotovo istu kao i 2014. kada se izborima odazvalo 39,80% birača. Vijeće MO Trstenik nakon konstituiranja činit će Branka Milat Grbić, Antun Poljanić, Matka Daničić, Dražena Vučković i Tomislav Ivanović.

Svim vijećnicima i vijećima želimo uspješan mandat na dobrobit naših mjesta.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku