Predstavljanje kandidata za izbore za vijeća mjesnih odbora: lista Hrvatske demokratske zajednice za Vijeće Mjesnog odbora Orebić

Hrvatska demokratska zajednica – Općinska organizacija Orebić predstavila je svoju listu za Vijeće Mjesnog odbora Orebić. I njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Ovim dopisom želimo najaviti predstojeće izbore za članove vijeća Mjesnih odbora koji će se održati u nedjelju, 17.lipnja 2018., godine kao i osvrnuti se na problematiku prethodnih saziva mjesnih odbora na području Općine Orebić. Lista s kojom izlazimo na izbore za Mjesni odbor Orebić je sastavljena od članova koji svojim radom žele poboljšati život svojih sumještana, susjeda i svih žitelja Općine Orebić.

Vrlo ozbiljno smo razmišljali da ni u Orebiću, kao što je to u drugim sredinama slučaj, ne izađemo na izbore s listom HDZ-a. Razlog tome je što je dosadašnja, a i sadašnja vlast učinila sve da se obezvrijede mjesni odbori, kao i izbori za iste. Totalno su opstruirani zahtjevi od strane mjesnih odbora gdje su naši članovi bili “glavari mjesta”. Za to imamo primjer u Vignju i Potomju, gdje su sazivani sastanci bez da su se obavijestili predsjednici mjesnih odbora, naravno članovi HDZ-a. Ponukani ovim primjerima “digli smo ruke” od rada, odnosno angažiranja u radu Mjesnog odbora Orebić. Predsjednik M.O. Orebić sazvao je svega 2 sjednice u 4 godine, od čega je jedna konstituirajuća. Druga je sazvana jer je pojedincima trebalo rješavati njihove privatne zahtjeve, a sve kako bi im se omogućilo uvrštavanje zemljišnih čestica u prostorni plan Općine Orebić. Isti je pravovaljan bez da se o njemu raspravljalo ili odlučivalo na spomenutoj sjednici. Navedeni zahtjev moguće je vidjeti na web stranici Općine Orebić. Zanima nas tko je odlučio da se navedeni zahtjev donese u korist pojedinaca i na koncu tko u stvari stoji kao potpisnik istog, jer MO Orebić nije?

Postavlja se pitanje nakon svega ovog čemu ovi izbori i trošenje općinskog novca, kada se uvažava i pita samo jedna strana i određene interesne skupine.

HDZ je ozbiljna stranka u Hrvatskoj i iz poštovanja prema našim članovima i simpatizerima, nemamo pravo uskratiti im da zaokruže ono što im je na srcu. Pozivamo mještane našeg mjesta neka izađu na izbore i dobro razmisle koga će zaokružiti jer i dalje vjerujemo da je dostojanstvo žitelja Općine Orebić puno veće od par metara betona, asfalta ili javne rasvjete, koja su opet plaćena novcem svih nas.

Budući članovi M.O. Orebić kao i novo vodstvo Općinskog odbora HDZ-a neće biti spavači. Argumentima će ukazivati na nepravde i nelegalnosti. Inzistirati na rješavanju zahtjeva naših sugrađana čija je korist na dobrobit svih nas žitelja Općine Orebić. Neće šutjeti i dopuštati da se Općina Orebić pretvara u mjesto gdje je samo nekima dobro i sve dopušteno.

Zato izađimo na izbore i započnimo val promjena u Općini Orebić

KANDIDACIJSKA LISTA ZA VIJEĆE MJESNOG ODBORA OREBIĆ br. 1

  1. NEDJELKO BRIGOVIĆ
  2. MALVINA KRISTIČEVIĆ
  3. PETAR MUSTAPIĆ
  4. BERNARDICA VEKARIĆ
  5. PETAR PRIZMIĆ
  6. IVICA TURIĆ
  7. HRVOJE KAPITELI
  8. MATILDA FAČIĆ
  9. MARIO PINJUH
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku