Petak, 15 Lipanj 2018 12:46

Predstavljanje kandidata za izbore za vijeća mjesnih odbora: lista Hrvatske demokratske zajednice za Vijeće Mjesnog odbora Orebić

Napisao/la 

Hrvatska demokratska zajednica - Općinska organizacija Orebić predstavila je svoju listu za Vijeće Mjesnog odbora Orebić. I njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Ovim dopisom želimo najaviti predstojeće izbore za članove vijeća Mjesnih odbora koji će se održati u nedjelju, 17.lipnja 2018., godine kao i osvrnuti se na problematiku prethodnih saziva mjesnih odbora na području Općine Orebić. Lista s kojom izlazimo na izbore za Mjesni odbor Orebić je sastavljena od članova koji svojim radom žele poboljšati život svojih sumještana, susjeda i svih žitelja Općine Orebić.

Vrlo ozbiljno smo razmišljali da ni u Orebiću, kao što je to u drugim sredinama slučaj, ne izađemo na izbore s listom HDZ-a. Razlog tome je što je dosadašnja, a i sadašnja vlast učinila sve da se obezvrijede mjesni odbori, kao i izbori za iste. Totalno su opstruirani zahtjevi od strane mjesnih odbora gdje su naši članovi bili "glavari mjesta". Za to imamo primjer u Vignju i Potomju, gdje su sazivani sastanci bez da su se obavijestili predsjednici mjesnih odbora, naravno članovi HDZ-a. Ponukani ovim primjerima "digli smo ruke" od rada, odnosno angažiranja u radu Mjesnog odbora Orebić. Predsjednik M.O. Orebić sazvao je svega 2 sjednice u 4 godine, od čega je jedna konstituirajuća. Druga je sazvana jer je pojedincima trebalo rješavati njihove privatne zahtjeve, a sve kako bi im se omogućilo uvrštavanje zemljišnih čestica u prostorni plan Općine Orebić. Isti je pravovaljan bez da se o njemu raspravljalo ili odlučivalo na spomenutoj sjednici. Navedeni zahtjev moguće je vidjeti na web stranici Općine Orebić. Zanima nas tko je odlučio da se navedeni zahtjev donese u korist pojedinaca i na koncu tko u stvari stoji kao potpisnik istog, jer MO Orebić nije?

Postavlja se pitanje nakon svega ovog čemu ovi izbori i trošenje općinskog novca, kada se uvažava i pita samo jedna strana i određene interesne skupine.

HDZ je ozbiljna stranka u Hrvatskoj i iz poštovanja prema našim članovima i simpatizerima, nemamo pravo uskratiti im da zaokruže ono što im je na srcu. Pozivamo mještane našeg mjesta neka izađu na izbore i dobro razmisle koga će zaokružiti jer i dalje vjerujemo da je dostojanstvo žitelja Općine Orebić puno veće od par metara betona, asfalta ili javne rasvjete, koja su opet plaćena novcem svih nas.

Budući članovi M.O. Orebić kao i novo vodstvo Općinskog odbora HDZ-a neće biti spavači. Argumentima će ukazivati na nepravde i nelegalnosti. Inzistirati na rješavanju zahtjeva naših sugrađana čija je korist na dobrobit svih nas žitelja Općine Orebić. Neće šutjeti i dopuštati da se Općina Orebić pretvara u mjesto gdje je samo nekima dobro i sve dopušteno.

Zato izađimo na izbore i započnimo val promjena u Općini Orebić

KANDIDACIJSKA LISTA ZA VIJEĆE MJESNOG ODBORA OREBIĆ br. 1

  1. NEDJELKO BRIGOVIĆ
  2. MALVINA KRISTIČEVIĆ
  3. PETAR MUSTAPIĆ
  4. BERNARDICA VEKARIĆ
  5. PETAR PRIZMIĆ
  6. IVICA TURIĆ
  7. HRVOJE KAPITELI
  8. MATILDA FAČIĆ
  9. MARIO PINJUH
Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Lipanj 2018 16:08

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku