Predstavljanje kandidata za izbore za vijeća mjesnih odbora: Kandidacijska lista grupe birača Mjesnog odbora Kućište

Ovdje možete pročitai  kratko predstavljanje kandidata i programa Kandidacijske liste grupe birača Mjesnog odbora Kućište koja je kandidarana na izborima koji će se održati ove nedjelje.

Kao što smo najavili i na portalu, pozvali smo četiri liste iz dvaju mjesnih odbora (Kučište i Orebić) u kojima se natječu po dvije liste,  da se čitateljima portala kratko predstave, člankom ili izvješćem sa skupa. Prva se odazvala Kandidacijska lista grupe birača Mjesnog odbora Kućište, a njihovo predstavljanje vlastitim riječima prenosimo u cijelosti:

KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA MJESNOG ODBORA KUĆIŠTE
NOSITELJICA LISTE: VANJA ŠESTANOVIĆ

1. VANJA ŠESTANOVIĆ Hrvatica Perna 9, Kućište OIB:14761308644
2. DOLORES LUPIS Hrvatica Kućište 156, Kućište OIB:96878842062
3. BORIS ŠESTANOVIĆ Hrvat Perna 9, Kućište OIB:93078789174
4. ROBERT BARIĆ Hrvat Kućište 195, Kućište OIB:82698820833
5. PETAR JURKOVIĆ Hrvat Kućište 6, Kućište OIB:78800368513

Ovim putem htjeli bi se predstaviti kao lista iskusnih i perspektivnih ljudi koji žele poboljšati kvalitetu života u Kućištu, Zamošću, Perni i Bilopolju. Nezadovoljstvo dosadašnjim radom mjesnog odbora nas je potaklo na ovu kandidaturu jer smatramo da možemo usmjeriti sve svoje resurse u rješavanje postojećih problema na našem području.

Nabrojat ćemo samo jedan dio prepoznatih problema koje treba rješavati što prije:

  • nepravilna preraspodjela financija unutar Općine,
  • nepostojanje pješačke i biciklističke staze uz neadekvatne prometnice,
  • manjak prometnih znakova, pješačkih prelaza, usporivača prometa i sl,
  • zanemarivanje turističkog kompleksa Perna i turističkog razvoja općenito u mjestima koji žive od toga
  • zanemarivanje starina i pješačkih staza na području Kućišta, Zamošća, Bilopolja i Perne
  • neulaganje u komunalne infrastrukture (odlaganje otpada, javne površine, nerazvrstane ceste, groblje i javne rasvjete)
  • preusmjeravanje transfera za Korčulu na ulaz u Turističko naselje Perna bez rješenja o parkiralištu, sanitarnim čvorovima i koševima za otpad
  • početak radova na trajektnoj luci Perna i izdvajanje zaobilaznice iz projekta.

 

Kućište, zajedno sa Zamošćem, Pernom i Bilopoljem je daleko najveći uplatitelj turističkoj zajednici u cijeloj općini Orebić po uplaćenim boravišnim pristojbama (689.116,54 kn) na broj stanovnika (204). Kućište uplaćuje 3.378,00 kn po stanovniku što je 3.5 puta više od Orebića (960,00 kn) ili Vignja (959,00 kn). Boravišna pristojba je po zakonu o boravišnim pristojbama namijenjena turističkim zajednicama od čega se dio ostvarenih sredstava treba vratiti u mjesto odakle su pristojbe naplaćene. Uz nepostojanje pješačkih prelaza, nogostupa za pješake, koševa za otpad jedan od očitijih zanemarivanja našeg mjesta je i zanemarivanje naših plaža. Kao da to nije dovoljno trenutno se aktivirao i stari projekt izgradnje trajektne luke Perna. No nije se aktivirala i izgradnja zaobilaznice koja je apsolutno primarni projekt ne ovog mjesta nego cijele općine. Dolazimo do zaključka da osim što smo postali građani drugog reda što se tiče kvalitete života, i naša sigurnosti i sigurnost naše djece je dovedena u pitanje.

Ovim putem pozivamo građane Kućišta, Zamošća, Perne i Bilopolja da nam se pridruže na  predizbornom skupu povodom predstojećih izbora. Skup će se održati u prostorijama mjesnog  odbora Kućište u petak, 15. lipnja 2018. godine u 19h.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku