Predizborna anketa Orebic.com.hr-a – najviše glasova Sinčiću

Priveli smo kraju blic predizbornu anketu uz predsjedničke izbore. Kad bi naši anketni rezultati bili izborni – u drugom bi se krugu sučelili Ivan VIlibor Sinčić i Kolinda Grabar Kitarović.

Sinčić je u anketi dobio 21 glas odnosno 37,5%, dok je za Kolindu Grabar Kitarović na našem portalu danas glasovalo 19 posjetitelja što čini 33,9% glasova. Treće mjesto drži Ivo Josipović s 10 glasova posjetitelja odnosno 17,9%, dok je Milan Kujundžić na anketi osvojio tek 2 glasa (3,6%). Na izbore ne planira izaći troje anketiranih (5,4%), a neodlučan je bio tek jedan posjetitelj portala. Ukupno je u anketi sudjelovalo 56 posjetitelja našeg portala.

Zanimljivo je da se u jutarnjim satima vodila prilično izjednačena ‘borba’ između Sinčića, Grabar Kitarović i Josipovića. Vodeći dvojac ‘odlijepio’ se u poslijepodnevnim satima, dok je u samom finišu ankete tijesna pobjeda pripala Sinčiću.

Naravno, uzorak i način glasovanja u anketi ne daju mogućnost kvalitetnog predviđanja stvarnih izbornih rezultata na području na kojem pretežito žive naši čitatejli, ali definitvno pruža zanimljiv uvid u specifične preference posjetitelja portala i motiviranost glasača pojedinih kandidata. Ako ništa drugo – bilo je zabavno. A sada idemo predizborno šutiti.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku