Postizborno priopćenje Tomislava Jurjevića, predsjednika OO HDZ-a Orebić

Foto: OO HDZ Orebić

Evo nakon što smo ponešto odmorili od politike – još malo politike. S malim zakašnjenjem donosimo postizborno priopćenje predsjenika OO Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Jurjevića, objavljenim na njegovom web sajtu prije nekoliko dana.

Poštovani i dragi članovi HDZ-e, poštovani birači i stanovnici općine Orebić,

Nekoliko dana nakon što je završen i drugi krug lokalnih izbora u Općini Orebić obraćam Vam se sa nekoliko rečenica, a za što osjećam i dužnost i potrebu.

Najprije se Vama, dragim biračima koji su izašli i na prvi i drugi krug lokalnih izbora želim NAJISKRENIJE ZAHVALITI što ste dali podršku meni i HDZ-u, za sve ono što je postignuto i što je bilo najavljeno za iduće razdoblje. Nakon prvog kruga rezultat je bio dobar i uvjerljivo smo ostvarili pobjedu osvojivši 38.5 % glasova, odnosno 16% više od liste HSP koja je ušla u drugi krug.

Već nakon tog prvog kruga bilo je jasno u kom smjeru i na kakav naćin će ići kampanja za 2. krug.

Ono što je na mene ostavilo najviše traga i uz činjenicu što je svaki poraz u neku ruku bolan, jest to što je jedan dio članova HDZ-a (čak i član najužih tijela HDZ-a) vodio tako prljavu kampanju i zajedno sa svim listama, i SDP-om i HNS-om i nezavisnom listom i naravno HSP-ovom listom uložio maksimalne napore da se nešto ili nekog sruši. Oni koji su godinama doživljavali poraze na izborima, dosjetili su se i shvatili da se HDZ mora razbijati iznutra.

I u tome se uspjelo, zahvaljujući pojedincima koji su tako o sebi rekli sve i ostavili jasnu poruku za buduća vremena kako oni shvaćaju politiku i kome bi politika trebala služiti.

No, rezultat koji je ostvaren 02. lipnja 2013, uz silan angažman svih protiv jednoga, zapravo me obvezuje da se upravo Vama koji ste sa 971 glasom dali jasnu podršku i niste nasjedali na laži i licemjerje, najiskrenije zahvalim i koji mi i danas pomažete da izdržim sve ovo kroz što prolazim ovih dana. Vaša mi podrška puno znači, jer kad netko uloži 12 godina u lokalnu samoupravu i kroz tih 12 godina ugradi veliki dio sebe, ovakav odlazak i oni najjači teško podnose. U tih 12 godina bio sam predsjednik općinskog Vijeća 3 godine, načelnik općine 9 godina, predsjednik turističke zajednice 4 godine, a predsjednik HDZ općine Orebić 9 godina. Ostvarene su 3 pobjede na lokalnim izborima, i to posljednje dvije blistave, sami bez koalicijskih partnera preuzimali bi odgovornost za ovaj prostor, i izlazili u prvom krugu i imali većinu u Vijeću.

Svi oni koji su dali glas i povjerenje novom načelniku za svega 70-tak glasova više od nas samih izabrali su ono za što misle da je najbolje, a ja sam nepunih pola sata nakon dobivenih rezultata čestitao novom načelniku i poželio puno sreće u daljnjem radu.

Mi iz HDZ-e, a pogotovo ja koji sam dugo godina na čelu i općine i stranke duboko sam svjestan odgovornosti i onoga što se dogodilo.

Stoga, nakon nekoliko prespavanih noći i analize rezultata, te uzroka i posljedica istih, a kao moralan, častan i odgovoran čovjek dajem svoj mandat predsjednika OO HDZ na raspolaganje stranci, a članovi općinskog odbora će vrlo skoro donijeti sve važne odluke za budućnost stranke na ovim prostorima. Biti će sazvana i Izvještajna Skupština HDZ-a općine Orebić, te će svekoliko članstvo biti informirano o svim važnim događanjima i odlukama koje će se donositi, odnosno sudjelovati će u donošenju istih.

U novom sazivu općinskog Vijeća je 6 vijećnika HDZ-e, a 7 vijećnika vladajućih sastavljeni su od 2 vijećnika “zajednice sretnih ljudi”, 2 vijećnika SDP-a, i 3 vijećnika HSP-a.

Na svoje suradnike u stranci, na sve vas koji ste mi davali i dajete podršku, apeliram da se dostojanstveno i korektno ponašamo, poštujemo i surađujemo sa novoizabranoj vlasti.

Mi koji smo izborili status vijećnika u novom sazivu općinskog vijeća biti ćemo korektna i odgovorna oporba, i sasvim sigurno ostaviti vrijeme novim dužnosnicima da odrade sve one pripremne poslove i krenu sa vlastitim idejama i projektima. Naravno da ćemo podržati sve ono što jamči razvoj i kvalitetu življenja na ovim prostorima, ali i žestoko se suprotstaviti svemu onom što je u suprotnosti s zakonom i našim stavovima i razmišljanjima vezanim za boljitak općine Orebić.

I za sam kraj, najponosniji sam čovjek koji je 9 godina dobivao povjerenje stanovnika naše općine i radio za njenu dobrobit i dobrobit sviju nas kroz sve dužnosti koje sam obnašao. Isprika svima onima koji su očekivali više i bolje, ali nažalost još uvjek prisutna ekonomska i financijske kriza na svim razinama nije dopuštala više.

HDZ-u na ovim prostorima trebaju osvježenja, trebaju mu mladi, odgovorni i časni ljudi koji će znati ne samo prepoznati probleme na ovim prostorima, nego i odmah početi raditi na rješavanju istih. Zato ih i pozivam da se uključe, jer bez njih neće biti kvalitetnog rada i vraćanja stranke na stare pozicije.

Neka Vam dragi Bog pomogne na Vašim putima i djelima, i još jednom najiskrenije Van se zahvaljujem na Vašoj podršci,

 

Tomislav Jurjević

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku