Izvješće s predizbornog sučeljavanja nositelja kandidacijskih lista za Vijeće MO Orebić

Foto: Vlado Vuković

Večeras je u dvorani Općine Orebić održano sučeljavanje nositelja kandidacijskih lista za vijeće MO Orebić. Pogledajte galeriju fotografija i poslušajte što pojedine liste nude kao viziju budućnosti našeg mjesta.

Nažalost, najavljenu video snimku ne možemo postaviti. Naime baterija u jedinoj kameri koja je snimala sučeljavanje – nije izdržala. Također, video ne bi stigli postaviti na Internet do početka izborne šutnje večeras u ponoć.

Pred 20-tak nazočnih sumještana i nekoliko desetaka slušatelja putem Interneta, Udruga za tehničku kulturu Orebić i portal Orebić.com.hr održali su prvo sučeljavanje nositelja kandidacijskih lista za vijeće MO Orebić. Pred mikrofonima su se našli predstavnici četiriju kandidacijskih lista koje se natječu za povjerenje građana ovog mjesnog odbora.

Na pitanja voditelja su odgovarali: Petar Mustapić (HDZ), Perica Tolj (HSP-AS), Kristijan Marelić (SDP) i Višnja Vukotić (Zajednica sretnih ljudi). 

Debata je protekla u mirnom i za politiku iznimno skladnom ozračju, te se pokazalo da se u većini važnih pitanja kandidati i liste koje predstavljaju slažu. Različite stavove čuli smo na temu orebićke zaobilaznice, kojoj se, barem u postojećem planiranom obliku, protivi ‘Zajednica sretnih ljudi’, te ponešto na temu upravljanja javnim površinama. Pitanja kandidata polučila su jedno netematsko ali utemeljeno – pitanje Kristijanu Mareliću – ovog puta kao članu NO KTD Bilan d.o.o. o nenajavljenom poskupljenju vode u Orebiću (postavila mu ga je gđa. Višnja Vukotić), te pitanje Perici Tolju u kojem ga je kandidat HDZ-a tražio da se očituje o činjenici da je nositelj liste HSP-AS, iako je jasno da kao donačelnik ne planira zaista ući u sastav vijeća. Perica Tolj upitao je Višnju Vukotić za mišljenje o ponovnom pokretanju postupka utvrđivanja pomorskog dobra u turističkoj zoni (od Hotela Indijan do Orebeach club hotela).

Kako su odgovorili – poslušajte u tonskoj snimci dostupnoj u nastavku članka. 

{jumi [*16]}

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku