cestitka delorita


Nedjelja, 15 Lipanj 2014 13:49

Izbori za vijeća mjesnih odbora 2014. - za sada slab odaziv birača

Napisao 
BIračko mjesto u zgradi Općine - tijekom našeg posjeta nismo sreli nijednog birača BIračko mjesto u zgradi Općine - tijekom našeg posjeta nismo sreli nijednog birača Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Jutros su otvorena biračka mjesta za izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Orebić. Unatoč trudu kandidata i vašeg portala - odaziv do 11 sati je poslovično slab. Možete ga popraviti sve do 19 sati. Ponesite osobnu iskaznicu i krenite ka vašem biračkom mjestu.

Prema podacima Općinskog izbornog povjerenstva - ukupno je do 11 sati na birališta na području općine Orebić izašlo 5,05% birača. Odaziv birača na ovakve izbore uobičajeno nije visok -  primjerice, nedavno  je u Splitu ukupno izašlo 12,5% birača. Zanimljivo je istaknuti i kako izlaznost nije bitno manja u mjesnim odborima u kojima se kandidirala samo jedna lista od primjerice, izlaznosti u Orebiću gdje se ipak nudi izbor od četiri liste, od kojih neke imaju potpuno oprečan stav o nekim ključnim pitanjima za Orebić.

Ipak se nadamo da će birači s područja općine Orebić do večeras izaći u nešto većem broju, te glasovati za one koji će na najbolji mogući način zastupati interese i stavove birača svojih mjesnih odbora.

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 15 Lipanj 2014 15:00

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku