I načelnik Ančić podnio ostavku na stranačke dužnosti i istupio iz HSP-AS

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr - arhiva

Nakon što su nas o ostavci na stranačke dužnosti i članstvo u Hrvatskoj stranci prava – dr. Ante Starčević obavijestili predsjednik orebićke podružnice Kazimir Opačak, te dvojica općinskih vijećnika, danas doznajemo kako je i načelnik Općine Orebić dao ostavku na dužnost predsjednika Županijskog vijeća HSP-as, te istupio iz stranke.

Također, iz medija doznajemo kako je iz HSP-AS istupio niz članova, općinskih i gradskih vijećnika, te je raspušteno Županijsko vijeće te stranke. Događaji su to koji su uslijedili nakon napuštanja HSP-AS bivše predsjednice i EU parlamentarke Ruže Tomašić, koja se ne slaže s politikom koju u stranci zagovara glavni tajnik Pero Ćorić.

Tako je Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević, koja je bila stožerna stranka orebićke vladajuće koalicije ostala bez vijećnika i načelnika – koji će sada dužnosti obavljati kao nezavisni političari. 

Tomislav Ančić, načelnik Općine Orebić i dosadašnji predsjednik Županijskog vijeća HSP-AS priopćio je: 

Kao predsjednik županijskog vijeća HSP AS DNŽ, nakon gubitka potpore od strane HSP AS Orebić kojem pripadam, podnosim ostavku na mjesto predsjednika županijskog vijeća (Dubrovačko – neretvanska županija) kao i na sve ostale dužnosti i članstvo u stranci.

Kao općinski načelnik zajedno sa općinskim vijećnicima ubuduće ću djelovati kao nezavisni načelnik u svojoj lokalnoj samoupravi.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku