Dvanaesta sjednica Općinskog vijeća u ponedjeljak u 18 sati – samo jedna točka na dnevnom redu

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

U ponedjeljak, 13.10., s početkom u 18 sati, u dvorani Općine Orebić održat će se dvanaesta po redu sjednica ovog saziva Općinskog vijeća.

Predloženi dnevni red ima samo jednu točku, a to je “Prijedlog Odluke o donošenju ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Orebić”.

Zanimljivo je kako, prema našim saznanjima, ovu Odluku zapravo neće biti moguće donijeti, jer je od završetka javne rasprave upravo proteklo šest mjeseci (održana je od 2. do 9. travnja ove godine – link), te bi se ona, sukladno starom Zakonu o prostornom uređenju i gradnji po kojem se ove izmjene provode, trebala ponoviti. Stoga se pitamo o čemu će se zapravo govoriti na sjednici? Dio vijećnika je službeno tražio žurno izvanredno sazivanje sjednice, te je očekivati kako će negodovati zbog njezinog održavanja nakon isteka roka za donošenje Odluke, a zanimljivo će biti i čuti stav predsjednice Vijeća i vijećnika liste ‘Zajednica sretnih ljudi’ koji, prema našim saznanjima, nisu podržali tu inicijativu. Naravno – i na ovoj je sjednici trebali bi čuti redovno izvješće načelnika, te vijećnićka pitanja, a za očekivati je žustru raspravu već kod usvajanja jedine točke dnevnog reda.

Ova zbivanja podigla su već puno prašine, jer će eventualno ponovno održavanje javne rasprave odgoditi primjenu ovog dokumenta i, neslužbeno saznajemo, nepovolljno utjecati na pojedine planirane projekte  koje su ove izmjene trebale omogućiti.

Kako smo željeli najaviti sjednicu što ranije (a za njezino održavanje saznali smo kasno), nismo bili u mogućnosti detaljnije istražiti pozadinu ove priče te doznati što možemo očekivati od ove sjednice. Stoga vas, štovani posjetitelji portala i građani općine Orebić, pozivamo da zajedno nazočimo sjednici u izravnom tonskom i tekstualnom prijenosu u ponedjeljak u 18 sati, te iz prve ruke saznamo više o aktualnim političkim zbivanjima.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku