19. sjednica Općinskog vijeća – proračun za 2024. i još 32 točke dnevnog reda

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr - arhiva

19. sjednica aktualnog saziva Općinskog vijeća Općine Orebić sazvana je za srijedu, s početkom u 9 sati ujutro.

Za sjednicu je predložen dnevni red od čak 33 točke koje ovdje nećemo nabrajati – dnevni red, kao i materijale za sjednicu – možete preuzeti sa službenih web stranica Općine Orebić.

Kao što je uobičajeno u prosincu, raspravljat će se o izmjenama proračuna u 2023. godini (prvih 8 točaka dnevnog reda bavi se upravo time). Uobičajeno, središnja tema u prosincu je proračun za slijedeću godinu. Prijedlog proračuna za 2024. oko 10% je veći od onog za tekuću godinu i iznosi blizu četiri milijuna i šesto tisuća EUR. U paketu s proračunom donosi se još 8 vezanih odluka koje reguliraju pojedina područja javne potrošnje Općine Orebić.

Preostalih 15 točaka predstojeće sjednice uključuje: osnivanje ustanove Narodna knjižnica Orebić, odluke o porezima u sklopu porezne reforme koja stupa na snagu slijedeće godine, odluke kojima se regulira linijski prijevoz na području županije i drugo.

Kao i uvijek, sjednici možete nazočiti uživo u općinskoj dvorani, ali je i pratiti iz udobnosti svog doma ili radnog mjesta uz izravan tonski prijenos koji već 10 godina osigurava portal Orebić.com.hr

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku