Predstavljanje slikovnice Marice Žanetić Malenica – u utorak u Narodnoj knjižnici Orebić!

Ilustracija: korice slikovnice Radoznala Nora

U utorak, 12. prosinca 2023. god. u 16 sati u Narodnoj knjižnici Orebić održat će se predstavljanje slikovnice “Radoznala Nora” Marice Žanetić Malenica.

Slikovnicu je ilustrirala Dona Tomić, uredila Irena Stanić Rašin. Radi se o slikovnici koju je baka napisala svojoj unuci pa kao što se može naslutiti glavna junakinja je unuka Nora i njen jedan sasvim običan dan.

„Dan u životu djevojčice Nore prepun je zanimljivih događaja. Dječja mašta raste i buja u okruženju toploga doma, u kojemu ljubav i pažnja ukućana potiču radoznalost, istraživanje i otkrivanje. Veliki stan u ovoj divno ilustriranoj i toploj priči u stihovima postaje veliki svijet za učenje kroz igru uz razne sadržaje kojima pridonose živi (baka, djed, otac i majka) i neživi likovi (pokućstvo, knjige, igračke). Nora će se, uz neometano vrijeme za maštovitu igru i zamišljanju onoga što se krije iza vrata hladnjaka i ormara ili ispod pokrivača, družiti i s knjigama, sama ili u majčinu društvu, a rado će i pomoći baki u jednostavnim poslovima. U poslijepodnevnim se satima okoliš proširuje i na susjedstvo da bi se, nakon dobro obavljena druženja i igre, umorno dječje tijelo i glava puna utisaka ugodno skrasili u svom krevetu uz omiljenu lutku, djeca brzo odrastu, a na odraslima je da im omoguće sretno i dobro odrastanje jer „iz sretna djetinjstva niču i sretni ljudi.“ (Irena Stanić Rašin, urednica)

Marica Žanetić Malenica rođena je u Veloj Luci na Korčuli. Umirovljena je novinarka, živi u Splitu. Autorica je zbirke pjesama za djecu “Četiri čarobne riječi” (Redak, 2018) i četiri poetske zbirke za odrasle. Objavila je i jedan putopis te zbirku autobiografskih priča.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku