Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 14:00

Župan Dobroslavić u Orebiću se sastao s pelješkim načelnicima, te nazočio primopredaji novog sanitetskog vozila orebićkoj ambulanti

Napisao 
Formalna primopredaja ključeva novog sanitetskog vozila: župan Dobroslavić i ravnatelj Fabris Formalna primopredaja ključeva novog sanitetskog vozila: župan Dobroslavić i ravnatelj Fabris Foto i galerija: I. Dajak | Orebić.com.hr

Danas se u općinskoj dvorani Općine Orebić župan Nikola Dobroslavić sastao s načelnicima peljeških općina, ravnateljima domova zdravlja i predstavnicom zavoda za javno zdravstvo o pitanjima koronavirusa.  Nakon sastanka, pred ambulantom Orebić, župan je predao na uporabu vozilo za sanitetski prijevoz DZ Korčula koje će biti stacionirano u Orebiću.

Na sastanku se razgovaralo se o funkcioniranju u okolnostima relaksacije mjera, kao i financijskim i gospodarskim poslijedicama koje se očekuju u nadolazećim mjesecima. Nakon sastanka smo, u neformalnom razgovoru s načelnikom Županijskog stožera Civilne Zaštite Joškom Cebalom saznali kako još uvijek ostaju na snazi mjere posebnog režima putovanja na otoke (što uključuje i polouotok Pelješac), te da nam za posjet Korčuli i dalje trebaju propusnice.

Župan Nikola Dobroslavić prigodno je ispred orebićke ambulante uručio ključeve novog sanitetskog vozila koje je kupljeno za potrebe Doma zdravlja Korčula, a biti će stacionirano u ambulanti Orebić. Prilikom primporedaje je pohvalio rad medicinske struke i ponašanje građana koji su rezultirali povoljnom epidemiološkom situacijom. Pozvao je građane na odgovorno ponašanje i sada kada se pokreću aktivnosti, što je nužno da bi država opstala i gospodarski.

Sebastian Fabris,ravnatelj doma zdravlja Korčula također je istaknuo zadovoljstvo epidemiološkom situacijom, kako u državi, tako i na području rada DZ Korčula. Naveo je kako je ukupno registriran jedan zaraženi na otoku Korčuli i pet zaraženih u Trpnju ali se pravilnim ponašanjem pacijenata i radom sustava spriječilo širenje zaraze. Tome je doprinio i ruralni karakter naselja, kao i rijetka naseljenost - što je inače negativna, ali u situaciji epidemije povoljna okolonost.Zahvalio je Županu na podršci, te kazao kako Županija podržava planove Doma Zdravlja. Iako je pozornost fokusirana na epidemiju koronavirusa, život i zdravstvena djelatnost idu dalje - čemu svjedoči i novo vozilo za sanitetski prijevoz. Automobil je vrijednosti 345.00,00 kn, opremljen je za sanitetski prijevoz, a u njega je ugrađen i stražnji zračni ovjes koji čini putovanje pacijentima udobnijim.

Županiji i Županu zahvalio je i načelnik Tomislav Ančić, koji je naglasio da je ovo vozilo, koje će umnogome poboljšati zdravstvenu skrb na području općine Orebić, također dokaz da se i u epidemiji koronavirusa vodi računa o redovnoj zdravsvenoj skrbi. Također je kazao kako na području Općine Orebić ali i na području poluotoka Pelješca službeno nema niti jedne zaražene osobe, te da možemo reći da smo svojevrsna 'korona free' zona. Kazao je i kako se ne smijemo opustiti, te da i u situaciji popuštanja mjera treba postupati sukladno odlukama Stožera CZ. Rekao je kako nema posebnih poteškoća u funkcioniranju života između općine Orebić i grada Korčule, da se poštuju sve mjere, a Stožer CZ promptno izdaju propusnice onima koji ih trebaju.

Izjave Nikole Dobroslavića, Sebastiana Fabrisa i Tomislava Ančića u cijelosti možete pogledati u videozapisu uz članak.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 16:17

Video sadržaj

Izjave uz primopredaju sanitetskog vozila Ivica Dajak | Orebić.com.hr

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku