Važno: od danas bez e-propusnica možete putovati unutar Dubrovačko-neretvanske županije

Od danas se građani s mjestom prebivališta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije mogu slobodno bez propusnice kretati po području cijele županije.

E-propusnica potrebna je samo za putovanje na područje izvan županije. Građani s mjestom prebivališta i stalnog boravka izvan naše županije također trebaju propusnice za dolazak na područje Dubrovačko-neretvanske županije. Važno je naglasiti da je žiteljima drugih županija  za dolazak na poluotok Pelješac i otoke potrebna e-propusnica koju izdaju stožeri civilne zaštite općina i gradova u mjestu u koje se putuje.

Unatoč drugačijim jučerašnjim najavama, a  s obzirom na relativno povoljnu epidemiološku sliku u DNŽ, Stožer civilne zaštite DNŽ uputio je prema Nacionalnom stožeru prijedlog mjera u kojima se tražilo očitovanje o mogućnostima i vremenskom okviru ukidanja trenutne tri zone, odnosno proglašenju cijele DNŽ jednom zonom unutar koje nije potrebna propusnica za slobodno kretanje.

Nastavno na to, Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Odluku možete pogledati ovdje

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku