Zelena čistka i ove godine u Orebiću i na Pelješcu!

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Udruga mladih Orebić i ove godine priključuje se najvećoj ekološkoj kampanji u Hrvatskoj pod nazivom “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”, koja će se održati 26. travnja. Pridružite se i vi kao jedan od preko 50.000 hrvatsikih volontera u ovoj jedinstvenoj akciji!

 

Ova je akcija dio globalne inicijative “World Cleanup: Let’s clean the world together!” u kojoj sudjeluje ukupno 111 zemalja i 9 milijuna volontera.

Nakon prošlogodišnjeg čišćenja plaža i izvlačenja otpada iz mora, ove je godine fokus na Pelješkoj župi – gdje će se na području Donje Bande čistiti ‘divlja’ odlagališta otpada – među arheološkim spomenicima – Ilirskim gradinama i gomilama. Također će se čistiti i na lokacijama oko samostana Gospe od Anđela, te još neke lokacije po dojavama građana.

U akciju se kreće u subotu, 26. travnja, a okupljanje sudionika iz Orebića i ovog dijela Pelješca je na rivi u Orebiću u 8 sati. Mještani Donje Bande i susjednih mjesta okupit će se ispred Wine bara Peninsula.

Svi predsjednici udruga i društava, mjesnih odbora i škola koji iskažu interes za akciju, trebaju se javiti kontakt osobi kako bi se dogovorli oko organiziranog sudjelovanja u akciji. Sve sudionike akcije molimo da (ukoliko je moguće) ponesu vlastitu opremu (rukavice, eventualno alat za čišćenje i uklanjanje raslinja) jer organizator ne može predvidjeti točan broj sudionika pa stoga ni količinu potrebne opreme.

Za sve sudionike osigurana je jutarnja marenda, te zajednička večera uz druženje do kasno u noć.

Kontakt osoba za provedbu akcije je Ante Šestanović, tel: 098/9360541

Više detalja također i na Facebook stranici događanja – UMO Zelena čistka 2014.

Kako je blo na lanjskoj akciji – pogledajte u galeriji uz članak!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku