U petak počinju 16. Dani otvorenih vrata peljeških podruma

U petak, 1. prosinca, počinje tradicionalna i već 16. po redu manifestacija ‘Dani otvorenih vrata peljeških podruma’.

U petak je e na programu degustacija i ocjenjivanje autohtonih sorti u prostoru PZ Putniković. Nakon kušanja ocjenjivanih vina posjetitelji će uživati u zabavi uz živu glazbu. Prvog dana živo će biti i na feštama u vinariji Bezek u Janjini, Wine baru Penisula u Donjoj Bandi i u Kuni u Domu kulture uz glazbu uživo, vino i pelješke delicije.

U subotu 2. prosinca, dan je rezerviran za organizirani obilazak podruma. Nakon ceremonije otvaranja u tvrđavi Kaštio u Stonu s početkom u 11.00 sati kreće se u obilazak vinarija kroz Ponikve prema Muzeju vina u Putnikoviću. U 14.00 sati, u Zadružnom domu u Janjini predstavit će se vinari Janjine uz tradicionalni vinski gulaš, zatim slijedi obilazak vinskih podruma u Potomju poznatom po vrhunskim Dingačima, gdje je i središte manifestacije.

U Kuni Pelješkoj dočekat će vas kunovski vinari okupljeni na jednom mjestu. U Muzeju pelješke tradicije u sklopu Boutique vinarije Mikulić u Mokalu domaćini će vas dočekati s pričom o povijesti vinogradarstva i vinarstva uz kušanje vina i pelješke delicije. Na samom kraju obilazaka vinskih podruma diljem Pelješca po prvi puta vrata svog podruma otvara i Vinarija Arambašić u Orebiću.

Foto: Ilustracija | S prethodnih manifestacija ‘Dani otvorenih vrata’ | Foto: Boris Poluta

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku