Trpanjci prosvjeduju protiv izgradnje termoelektrane u Pločama

Foto: Kenn Kiser

Mještani Trpnja koji se protive ideij izgradnje termoelektrane u Pločama, sutra u 8:30 prosvjeduju na mulu u Trpnju. Uputili su nam slijedeće priopćenje:

Građani Trpnja podržavaju inicijativu građanskih udruga „Pravo na zdrav život“ i „Spasimo dolinu Nereteve“ a protiv izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama.

Projekta koji bi ako se ostvari bio poguban za čitavu Neretvu, Makarsko primorje, Pelješac te Malostonski zaljev. Gradani Trpnja će u isto vrijeme (u petak 07.03.2014 u 08.30 sati) kada se u Pločama održava prosvjed stanovništva Neretvanske doline na vrhu lukobrana Trpanjske luke održati performans sa maskama na licu ispred simboličnog dimnjaka termoelektrane iz koga će sukljati dim pod imenom “SUSIDE, JE L’ NAM TO NESTAJE SUNCA I VITRA ???” koji aludira na korištenje alternativnih izvora energije sunca i vjetra. Prosvjed u Pločama i performans u Trpnju se održavaju u isto vrijeme sa zasjedanjem Gradskog vijeća grada Ploča na kojem bi se trebala donijeti odluka o izmjeni prostornog plana kojom bi se omogućila izgradnja termoelektrane.

Pozivamo sve koji su zainteresirani a ne mogu otici u Ploče na prosvjed da nam se pridruže na Trpanjskoj rivi u petak 07.03.2014 u 08.30 sati. Ovaj performans i izraz nezadovoljstva podrzavaju sve udruge u Trpnju kao i organi lokalne vlasti.

O pozadini cijele price i tehnikalijama o samoj TE vise na linkovima :

http://ploce.com.hr/kultura/ploce-plomin-plocin/ 
http://www.dubrovackidnevnik.hr/hr/clanak/ana-musa-ovakva-te-bi-bila-pogubnija-za-gradac-peljesac-metkovic-i-opuzen-nego-za-ploce.html 
http://dubrovacki.hr/clanak/60596/gradanske-inicijative-pravo-na-zdrav-zivot-i-spasimo-dolinu-nereteve-protiv-termoelektrane-u-plocama 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku