Svečano otvorenje prostora Lige za borbu protiv raka u Orebiću

Foto: Ivica Dajak

Liga za borbu protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet dobila je svoj ‘krov nad glavom’ u Orebiću. Svečano otvorenje prostora u bivšim prostorajma knjižnice na Šetalištu Kneza Domagojua održano je jučer, 24.05.2013. u 17 sati.

Uz predsjednicu Lige dr. Nadiju Franulović – Golja, govorili su i načelnik Općine Orebić Tomislav Jurjević, voditeljica ogranka Lige Orebić – gđa. Nelka Ožić, a prostor je blagoslovio bivši Dekan Pelješkog dekanata rev. Ante Marković, župnik u Vignju.

Predsjednica, aktivistice i župnik posebno su zahvalili načelniku i Općini Orebić, na angažmanu i financijskoj pomoći kojom su omogućili da liga dobije adekvatan prostor na korištenje.

Uz otvorenje, postavljena je i izložba rukotvorina umjetnika – amatera našeg kraja, dio kojih izložaka je ponuđen na prodaju. Izložba će biti otvorena svakodnevno od 17 – 20h a prihod od prodanih izložaka namijenjen je Ligi. Osim izložbe rukotvorina, svakako je zanimljiva i sekcija nazvana “Iz bakinog bavula” koja prikazuje starinsko intimno rublje. Neki od ovih, izuzetno očuvanih izložaka stari su i preko 100 godina.

Na kraju su aktivistice lige počastile sve nazočne lijepim tratamentom u restoranu Jadran.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku