Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Orebić – dodijeljena javna priznanja

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr

U utorak, 10. svibnja, svečanom sjednicom Općinskog vijeća, nakon dvogodišnje pauze zbog epidemioloških mjera, obilježen je Dan Općine Orebić i blagdan njene nebeske zaštitnice – Gospe Delorite.

Brojne uzvanike  i građane pozdravili su  potpredsjednik Općinskog vijeća Pavle Andričević i općinski načelnik Tomislav Ančić. Okupljenima su se također obratili i saborski zastupnik Branko Bačić, župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić i državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Frano Matušić.

Uz osvrt na brojne projekte u pripremi i realizaciji na području općine Orebić, svi su govornici posebno naglasili obilaznicu Orebića, kao nužan preduvjet realizacije drugog kapitalnog projekta – trajektne luke Perna. Načelnik Ančić zahvalio je na potpori projektima Općine Orebić od strane Županije, Vlade i Sabora, za što je posebno zahvalio i nazočnim uzvanicima, te je istaknuo kako su u financijskom planu Hrvatskih cesta za ovu godinu predviđena značajna sredstva upravo za obilaznicu Orebića. Od ostalih projekata, kao financijski najznačajniji izdvojen je i projekt razvoja vodno-komunalne infrastrukture na uslužnom području Vodvoda i odvodnje d.o.o. (“Aglomeracija Orebić”) za kojeg je Ančić istaknuo kako se ishođenje građevinske dozvole očekuje početkom sijedeće godine nakon čega će se pokrenuti postupak javne nabave.

Kako se zadnja svečana sjednica održala još 2019. godine, ove su godine svečano uručena javna priznanja dijelu laureata kojima ih je Općinsko vijeće dodijelilo još 2020.g. Tako su zahvalnice Orebića za uspješnu dugogodišnju suradnju preuzeli predstavnici NK Orebić i kunovskog HNK Rât, a Nagradu Orebića za iznimna postignuća i doprinos u 2019.g. mladi taekwondo sportaš Luka Bogoje. Ostala javna priznjanja iz 2020.g. uručena su ranije, a dobili su ih još i Rotary club Dubrovnik Lee Reuben Anderson. Nagradu za životno djelo Općinsko je vijeće 2020. dodijelilo, posmrtno, poginulom hrvatskom branitelju Ranku Bongvardu.

Ove je godine Općinsko vijeće dodijelilo jedno javno priznanje i to  Zahvalnicu Općine Orebić gosp. Robertu Makłowiczu –  za doprinos razvoju ugleda Općine Orebić. Gosp Makłowicz nije bio u mogućnosti biti na jučerašnjoj sjednici, te će mu nagrada biti uručena naknadno.

Nazočni na sjednici mogli su uživati i u glazbenom programu orebićke klape Geta, te druženju uz prigodni tratamenat nakon sjednice.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku