Sutra u Stonu dvije premijere: ‘Neispričani Ston’ i ‘Cum Grano Salis’

ston-untold.com - Facebook

U Stonu će se u ljetnoj sezoni, s premijerom 18.5.2019 održavati dvije predstave: Neispričani Ston/Untold- interaktivni obilazak Stona i Cum Grano Salis- multimedijalna kazališna predstava koje su prilagođene za sve uzraste.

Predstave će biti izvođene i na hrvatskom i engleskom jeziku.

Neispričani Ston je naziv interaktivnog kazališnog obilaska grada Stona, tijekom kojeg će se svi posjetitelji moći upoznati s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Stona na jedinstven način. Nespričani Ston je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.

Mjesto okupljanja je ispred stonske Solane, a obilazak Stona traje 120 minuta.

Termini predstave:

  • 18.5. 10:00
  • 21.6. 10:00
  • 20.7. 17:00
  • 24.8. 10:00

Druga predstava Cum Grano Salis je multimedijalna kazališna predstava koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! Site-specific predstava koja će promijeniti posjetiteljev doživljaj tvrđave Kaštio koristeći zvuk, svjetlo i izvedbu u živo za transformaciju postojećeg prostora te na suvremen, multimedijalni način reinterpretira povijest, tradiciju, kulturnu baštinu, običaje i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja.
Ova predstava kombinira različite medije: audio- vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcije velikih dimenzija, 3D mapiranje, svjetlosni show, pirotehničke efekte te originalna scenska uprizorenja i umjetničke nastupe u živo. Sve ove komponente zajedno stvoriti će spektakularni senzorni doživljaj i prenjeti publiku na snoliko mjesto u kojem je vrijeme stalo.

U predstavi sudjeluju izvorni umjetnici iz Stona i okolice, lokalni KUD-ovi, klape i glazbeni gosti iznenađenja.

Premijera predstave je 18.5.2019. u 21:00 u tvrđavi Kaštio.

Termini predstave:

  • 18.5. 21:00
  • 21.6. 21:30
  • 20.7. 21:00
  • 24.8. 21:00

Cijena ulaznica za jednu predstavu je 200 kuna.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku