Četvrtak, 16 Svibanj 2019 12:05

Gorki Bilušica iz Kune dobitnik priznanja Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik - plakete 'Berislav Bačić'

Napisao 
Gorki Bilušica zahvaljuje na dodijeljenom javnom priznanju Općine Orebić 2013. Gorki Bilušica zahvaljuje na dodijeljenom javnom priznanju Općine Orebić 2013. Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr - arhiva

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik dodjeliti će u petak 17. svibnja na prigodnoj svečanosti u Kuni Pelješkoj svoje najviše priznanje plaketu 'Berislav Bačić' svom istaknutom članu i volonteru Gorkiju Bilušici od osnivanja prije 27 godina voditelju Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi u Kuni.

Taj rođeni Kunovljanin, humanitarac i dobrovoljni darivatelj krvi neumorni je promicatelj darivanja krvi i organizator akcija darivanja krvi u Kuni.Samo u prošloj godini u tri je akcije prikupljeno 36 doza krvi što su značajne količine, jer kunovoski aktiv ima tridesetak registriranih davatelja što je u odnosu na broj stanovnika u Kuni i na Pelješkoj župi jedan od najvećih postotaka ne samo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nego i na razini Hrvatske. Plaketa 'Berislav Bačić' ustanovljena je prije četiri godine nakon smrti tog velikog humanitarca, koji je 45 godina bio jedan od najaktivnijih članova Gradskog društva Crvenog križa u Dubrovniku i njegov predsjednik, a u kolektivnoj memoriji Dubrovčana i svih na jugu Hrvatske ostati će njegovo nemjerljivo humanitarno djelo tijekom najtežih dana Domovinskog rata. Plaketu 'Berislav Bačić' prije Gorkija Bilušice dobile su također zaslužne volonterke i darivateljice Lili Mrgud, Luce Šalja i Silvestra Mladošić.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Svibanj 2019 20:27

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku