Spomen ploča na Sv. Iliji za tragično stradalog slovenskog planinara

Foto: PD Ojstrica - Celje

Predsjednik planinarskog društva ‘Ojstrica’ iz Celja, Vili Vengust, postavio je danas na predjelu Kabal iznad Orebića ploču u spomen na dugogodišnjeg člana tog društva Mira Pojeda, koji je 12. srpnja prošle godine smrtno stradao planinareći masivom Svetoga Ilije.

Tom su komemorativnom činu nazočili supruga i kćer pokojnog Podjeda, Matea i Nina, članovi planinarskog društva ‘Ojstrica’ i ‘Ruše’ kod Maribora, a u ime dobrovoljnog vatrogasnog društva u Orebiću Marko Čorić, koji je prvi pronašao tragično stradalog slovenskog planinara. 

Slovenski planinari, ukupno ih je bilo 38-ero, nakon postavljanja spomen ploče i uspona na vrh Svetog Ilije, posjetili su vatrogasni dom u Orebiću i zahvalili svima koji su sudjelovali u potrazi za pokojnim Mirom Podjedom. U ime planinarskog društva ‘Ojstrica’ predsjednik Vili Vengust te Matea, supruga pokojnog Mira, uručili su zahvalnice dobrovoljnom vatrogasnom društvu Orebić, Stanici Hrvatske gorske službe spašavanja u Orebiću i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku