S predavanja ‘Suvremena dijagnostika i liječenje raka dojke’ održanog u Orebiću – FOTO

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr

U petak, 10. ožujka, Orebić je bio domaćin predavanju prof.dr.sc. Marka Margaritonija dr.med.prim. u Organizaciji Lige protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet.

Pred gotovo punom općinskom dvoranom u Orebiću prof. Margaritoni govorio je o ‘Suvremenoj dijagnostici i liječenju raka dojke’. Predavanje je uključilo edukaciju o raku dojke i njegovoj dijagnostici i liječenju – povijesti, tehnologiji i medicinskim dostignućima s posebnim naglaskom na ona ostvarena u Hrvatskoj, te rezultate dubrovačke bolnice. Kao najvažnije, prof. Margaritoni istaknuo je važnost samopregleda, te preventivnih kliničkih, ultrazvučnih i mamografskih pregleda za sve žene sukladno preporuci liječnika, kako bi se eventualna zloćudna bolest otkrila u najranijim fazama koje omogućavaju optimalno liječenje i najbolje prognoze. Dodatno je naglasio i visoku vrijednost individualnog ‘screeninga’, na koji se svaka žena u srednjoj i kasnijoj dobi naručuje osobno, kao najoptimalnije metode ranog otkrivanje raka dojke, ne čekajući poziv i sudjelovanje u nacionalnom programu probira.

Prof. Margaritoni također je iskoristio priliku i predstavio niz događanja koja Liga protiv raka Dubrovnik organizira u razdoblju od 16. do 19. svibnja ove godine obilježavajući 50 godina djelovanja.

Nakon predavanja predsjednici Lige protiv raka Dubrovnik i Lige protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet Davor Miloglav i Niko Violić potpisali su povelju o suradnji – dajući već uspostavljenoj suradnji dviju vrijednih udruga i formalni okvir.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku