Ronjenje s bocama za početnike – danas i sutra u Orebiću

Foto: Ivica Dajak, orebic.com.hr

Uz ekološku akciju čišćenja podmorja, klub ‘Bofor’ iz Vignja organizira i potpuno besplatno ronjenje s opremom, za djecu i odrasle, u za tu priliku postavljenom montažnom bazenu u Orebiću

Kao što smo već najavljivali, od sinoć se na parkiralištu ‘Peljeških jedara’ u lučici u Orebiću postavlja veliki montažni bazen promjera 10m i dubine 1,2m. Od kasnih jutarnjih sati, najmlađi Orebićani mogu se besplatno okušati u ronjenju s opremom uz nadzor stručnih instruktora. Ovu nadasve zanimjivu aktivnost organizirao je Klub športova na moru i tehničke kulture “Bofor” iz Vignja, kao dio šireg hrvatskog projekta pod nazivom “POGLED U PLAVO – Promocija Hrvatske kroz ronjenje”.

Manifestacija se oodvija danas i sutra. Program je upotpunjen  promocijom Bofora i eko-akcijom čišćenja podmorja koju Bofor organizira u suradnji s Udrugom mladih Orebić, na kojoj sudjeluje 60tak ronilaca.

Sva ronjenja izvode se bez naplate za građanstvo i posjetitelje, s kompletnom ronilačkom opremom uz stručno vodstvo licenciranih instruktora i voditelja ronjenja.

Osim promocije ljepota hrvatskog podmorja i ronjenja, cilj ovog projekta je i koristiti sport za promociju Hrvatske i hrvatskog turizma kao i promicanje pozitivnog stava prema sportu i tjelesnoj aktivnosti općenito kao preduvjetu zdravog, a time i kvalitetnog života. Program je organiziran na način da prvi dan rone samo djeca do 15 godina,  a drugi dan i odrasli.

Probno ronjenje JE BESPLATNO, a svu potrebnu opremu (odijelo, masku, prsluk s bocama i regulatore) imamo osigurane. Djeca će prvo od instruktora ronjenja dobiti porebne upute vezane uz upotrebu maski i regulatora, kao i oblačenje ronilačkog odijela, a potom će također uz pratnju instruktora obići podvodnu izložbu i demonstrirati naučeno.

Obuku izvode profesionalni instruktori ronjenja, po strogim pravilima struke i sigurnost je na najvišoj razini. Djeca moraju doći u pratnji roditelja ili donijeti Izjavu potpisanu od strane roditelja.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku