Radionica ‘Upravljanje projektnim ciklusom’ u organizaciji LAG-a 5 održana u Vignju

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

U organizaciji Lokalne akcijske grupe LAG5 u Kuventu je u četvrtak i petak održana radionica ‘Upravljanje projektnim ciklusom’

Dvodnevna radionica bila je za sudionike, članove udruge LAG5, u potpunosti besplatna, a osnovni sadržaj bio je uputiti sudionike u upravljanje projektnim ciklusom u kontekstu pripreme i realizacije projekata financiranih iz fondova Europske unije i hrvatskih natječaja.

Radionica u Vignju druga je ovakva za članove LAGa 5 (prva je nešto ranije ovog tjedna organizirana na Mljetu), a realizirale su je trenerice dubrovačke udruge DEŠA. Desetak zainteresiranih sudionika, prvenstveno predstavnika peljeških udruga, te poduzetnika, informirani su o mogućnostima financiranja projekata na našem području iz Fondova EU, natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva turizma, a na praktičnim primjerima upoznavali su se s ključnim koracima pripreme projekata za financiranje iz ovih i sličnih izvora, s naglaskom na korištenje EU fondova.

Ova je radionica bila jedna od rijetkih prigoda da u vlastitoj sredini, od trenera koji godišnje realiziraju više projekata sufinanciranih EU sredstvima, naučimo nešto o mogućnostima njihova korištenja. Korištenje sredstava iz fondova EU jedna je od rijetkih prilika za svakoga: od malih poduzetnika, poljoprivrednika i udruga do tijela lokalne samouprave da u našoj zemlji, svojoj sredini ali i u vlastitom poslovanju iskoristi dio sredstava iz ovog elitnog kluba čiju visoku članarinu neizostavno redovito uplaćujemo. 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku