Srijeda, 07 Svibanj 2014 11:11

Program za Dan Općine Orebić i blagdan Gospe Delorite

Napisao 
Detalj s prošlogodišnje procesije u Kuni Detalj s prošlogodišnje procesije u Kuni Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Općina Orebić i Župa Velike Gospe u Kuni organiziraju tradicionalna događanja vezana uz proslavu Dana Općine Orebić i blagdana Gospe Delorite.

U petak, 9. svibnja, u 11:00 sati u Orebiću se održava svečano obilježavanje početka radova na izgradnji Osnovne škole i školske športske dvorane. Iako su se radovi, Bogu hvala, zahuktali - ovaj je termin bio najprikladniji za formalno polaganje kamena temeljca - domaćinima i uglednim gostima. Očekuju se predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, Dubrovačko - neretvanske županije, čelni ljudi naše i susjednih Općina, kao i drugi koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog kapitalnog projekta.

U 13 sati, održat će se svečano otvorenje  renoviranog dijela franjevačkog samostana Velike Gospe u Podgorju, kojim je proširen muzej koji djeluje u sklopu samostana. 

U 19 sati, svjetovni program obilježavanja Dana Općine Orebić biti će zaključen svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj će se uz prigodne govore i druženje, također dodijeliti i javna priznanja Općine Orebić pojedincima i organizacijama.

U subotu, s početkom u 10:00 sati, u Kuni se održava tradicionalna koncelebrirana sv. Misa s procesijom.

 

 

 

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku