Predstavnici klastera ‘Poslovni klaster – hrvatski otočni proizvod’ na sastanku sa županom Dobroslavićem

Foto: MRRIFEU

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik pročelnika Maro Kristić primili su predsjednika Udruge ‘Poslovni klaster – hrvatski otočni proizvod’ Ivana Nimca i članove s Pelješca i Korčule, proizvođače orginalnih proizvoda koji nose oznaku Hrvatski otočni proizvod.

 Tu oznaku svake godine proizvođačima s 21 hrvatskog otoka i Pelješca dodjeljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a do sada su je dobila 183 proizvođača za 517 proizvoda. Predstavnici klastera koji je tek nedavno osnovan s ciljem povezivanja proizvođača u svim primorskim županijama i plasmana njihovih proizvoda na tržištu o svojim su planovima obavijestili župana Nikolu Dobroslavića zatraživši pomoć u promociji njihovih proizvoda na tržištu i dobivanju prodajnog prostora u Dubrovniku u kojem bi mogli preko cijele godine izlagati i prodavati svoje proizvode.

Župan Nikola Dobroslavić dao je punu potporu radu udruge, obećao je i financijsku pomoć jer je to u interesu cijele županije i održivog razvoja na otocima i Pelješcu i obećao pomoći u promociji njihovih proizvoda.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku