Pred crkvom u Orebiću predstavljeno veliko oslikano uskršnje jaje

Veliko šarano jaje ili “Pisanica od srca”, dar TZ Koprivničko – križevačke županije predstavljena u Orebiću.

Danas u 10 sati, na platou pred župnom crkvom Pomoćnice kršćana u Orebiću, predstavljena je “Pisanica od srca”, dar Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije Orebiću. Time se Orebić pridružio  Riversideu, Budimpešti, Ferrari, Milanu, Klagenfurtu, Salzburgu, Grazu, Beču, Bruxellesu, Pragu, Dubrovniku i brojnim drugim svjetskim i hrvatskim gradovima čije trgove i galerije krase ove pisanice koje su oslikali podravski slikari u maniri naive.
Predstavljanju su nazočili predstavnici političkog, društvenog i turističkog miljea obje županije, a okupljenima su se obratili Tomislav Jurjević, načelnik općine Orebić, Zdravko Mihevc, direktor ureda Turističke zajednice Koprivničo – križevačke županije, Darko Sobota i Ivan Pal, zamjenici župana Koprivničko-Križevačke županije, Marija Vuković, zamjenica župana Dubrovačko-neretvasnke županije, te don Marko Stanić, župnik župe Pomoćnice kršćana, Orebić.
Zdravko Mihevc predstavio je projekt “Pisanica od srca”, kojim TZ KK županije nastoji promovirati turističke potencijale županije te tamo poniklu školu hrvatskog naivnog slikarstva. Tomislav Jurjević pojasnio je kako će ovo šarano jaje u uskrsno vrijeme biti izloženo pred župnom crkvom u Orebiću, da bi s početkom turističke sezone preselilo na neku frekventniju ljetnu lokaciju gdje će u njemu moći uživati više posjetitelja Orebića.
Pisanica je ukrašena isprepletenim podravskim i orebićkim motivima. Pozivamo Vas da je i sami razgledate na platou pred crkvom u Orebiću.
Više fotografija u galeriji ispod članka.
ID / Foto ID, orebic.com.hr
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku