Posebne epidemiološke mjere na snazi za Lovište, škole i vrtići u ostalim mjestima Općine od ponedjeljka otvoreni!

Foto: Wikimedia

Kako priopćava Stožer civilne zaštite Općine Orebić, zbog nagle eskalacije nepovoljne epidemiološke situacije u Lovištu, tamošnja područna škola u ponedjeljak neće otvoriti svoja vrata, a kod kuće će ostati i loviška djeca koja pohađaju ostale odgojno-obrazovne ustanove.

Odlukom nadležnog epidemiologa Županijskog zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i ostalih uključenih ustanova, područna škola Osnovne škole Orebić u naselju Lovište u razdoblju od 10 dana od ponedjeljka, 12. travnja, a zaključno sa srijedom, 21. travnja, radit će isključivo u online načinu rada. Također, svi polaznici odgojno-obrazovnih ustanova koji stanuju u Lovištu u istom razdoblju ne smiju dolaziti u vrtić/školu/fakultet, već će u obrazovnom procesu sudjelovati online, odnosno prema uputama i predviđenom načinu rada odgojno-obrazovne ustanove koju pohađaju.

Škole i vrtići u ostalim mjestima općine od ponedjeljka počinju s radom. Škole će raditi uobičajeno, dok će vrtići, za sada, primati samo mališane kojima su oba roditelja zaposlena.

Podsjećamo, nacionalni je Stožer CZ na zahtjev županijskog donio odluku kojom se na području naše općine, uz područje otoka Korčule i doline Neretve, na dodatna dva tjedna produžuju epidemiološke mjere koje su vrijedile i do sada: javna okupljanja ograničena su na najviše 15 osoba, privatna okupljanja na najviše osam iz dva različita kućanstva, ugostiteljski objekti pod određenim uvjetima mogu samo raditi dostavu odnosno izdavati hranu i piće ‘za van’, zabrana treninga u zatvorenom za većinu sportova i sportaša, te posebne preporuke za poslodavce.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku