Ponovno zatvoren vrtić u Orebiću, u sutrašnjem izvješću očekujemo još 11 pozitivnih slučajeva na području općine!

Orebić, 22. ožujka 2021. Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Općine Orebić, donesena je odluka o privremenom zatvaranju središnjeg objekta Predškolske ustanove Dječji vrtić Orebić u Orebiću, kao i područnog objekta u Potomju.

Tako ovi vrtići s mališanima neće raditi od sutra, 23. ožujka, a prema sadašnjim planovima, trebali bi otvoriti svoja vrata tek nakon Uskrsa, u utorak, 6. travnja. Iz vrtića također pozivaju na poštivanje uputa za poseban oprez i odgovorno ponašanje koje su uputili djeci i roditeljima, te dodatnu pozornost na eventualnu pojavu potencijalnih simptoma oboljenja Covid-19.

Osnovna škola ‘Kuna’, također privremeno zatvara svoja vrata za učenike, te prelazi na tzv. ‘model C’ – nastavu online. U Orebiću se pak u školu vraćaju učenici viših razreda osnovne škole, osim jednog odjeljenja.

Kako neslužbeno saznajemo, zadnji rezultati testiranja, koji će sutra biti uključeni u županijsko i nacionalno izvješće govore o 11 novih pozitivnih osoba na području Općine Orebić, što je, uz rekordnih 13 pozitivnih sa zadnjeg ciklusa testiranja, značajan broj u odnosu na broj stanovnika naše općine.

Stoga iz Stožera civilne zaštite Općine Orebić ponavljaju apele: Covid – pozitivnim osobama da prijave sve svoje bliske kontakte liječniku, svima koje osjećaju neke od simptoma da se jave svom obiteljskom liječniku, te svim građanima da se pridržavaju propisanih protuepidemijskih mjera i ponašaju odgovorno, kako bismo spriječili širenje Covida-19!

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku