Pismo čitatelja: Josip i Darko – orebićki ‘Junaci Odžaka’

Foto: HGSS | galerija: HGSS, Večernji list

Prije nekoliko dana primili smo pismo čitatelja portala, koji je prateći pisanje o događanjima u svom kraju, uočio na našem portalu fotografiju orebićkog HGSS-ovca Josipa Tomašića koji je sudjelovao u evakuaciji stanovništva, te odlučio pismom na našem portalu zahvaliti Josipu, Darku Prižmiću i drugim članovima HGSS-a koji su u teškim trenucima bili na pomoći njegovom kraju. Pismo prenosimo u cijelosti:

Objavili ste fotografiju jednog od “odžačkih junaka”, da njih nije bilo, a svjedoka je više od 5000, tko zna kako bi se naša mala i slabo organizirana općina nosila sa prvim udarnim valom rijeke Bosne.

Od brzaka Modričkog Luga, pa do forsiranja podivljale Bosne blizu njenog ušću u Savu i prvog prodora prema Bosanskom Šamcu, ovi su hrabri ljudi bacali divlju rijeku na koljena.
Malo je reći HVALA.
Na prostoru općine Odžak trenutno je više od 5000 mještana privremeno raseljeno, od sportskih dvorana, preko vrtića do privatnog smještaja u brojnim praznim kućama, gastarbajterska smo općina, kao i pola dalmatinskog zaleđa i cijela Hercegovina.
No, ipak za razliku od proljeća 1992. godine, ljudima je osmijeh na licima, izgubili su sve što su ponovno skućili nakon povratka 1996., ali su ostali živi i oni i susjedi, prijatelji, rodbina, baš svi.
Zahvaljujući našim “odžačkim junacima”.

Nadamo se produbljivanju prijateljstva i vašoj posjeti Odžaku nakon smirivanja stanja.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku