Petak, 25 Studeni 2016 14:58

Orebićanin Josip Tomašić nominiran za 'Plavu vrpcu Vjesnika'

Napisao 
Josip na radnom mjestu Josip na radnom mjestu Foto: Facebook

Naš sugrađanin Josip Tomašić nominiran je za Plavu vrpcu Vjesnika - tradicionalno priznanje koje pomorcima za podvige na moru dodjeljuje Sindikat pomoraca Hrvatske.

Josip, djelatnik tvrtke Sea Help, spriječio je u Prigradici na Korčuli da za olujne bure dođe do potonuća 16-metarske čarter jedrilice čiji je propeler zahvatio muring (konop za privezivanje), te da to plovilo bez pogona napravi štetu drugim privezanim brodovima.

Uz Josipa u pojedinačnoj konkurenciji još je samo jedan kandidat za ovo prestižno priznanje - Porečanin Marijan Babić koji je svojim gliserom po mraku i valovima spasio češkog jedriličara kojemu se prevrnula jedrilica.

U momčadskoj konkurenciji za 'Plavu vrpcu Vjesnika' nominirani su: šesteročlana posada broda „Pauk 1“ iz Kali, koja je pod zapovjedništvom Ivice Gobina, hrvatska posada broda Anton Topić pod zapovjedništvom kap. Ante Raguža, dvočlana posada brodice Lučke kapetanije Zadar – Marijo Kalmeta i Stjepan Klarin i posada tankera „Vinjerac“, pod zapovjedništvom Milana Grbića, Tankerske plovidbe iz Zadra.

Dodjela priznanja, 52. po redu, održat će se 5. prosinca u Opatiji.

Poslijednja izmjena dana Petak, 25 Studeni 2016 15:11

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku