Općini Orebić odobrene dvije odluke o potpori na LAG 5 natječajima za projekte tipa operacije 3.1.1 – “Pokretanje i poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”

Galerija: DV Orebić i groblje sv. Jurja u Podvlaštici

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ovaj je tjedan odobrila odluku na 4. LAG 5 Natječaju za provedbu TO 3.1.1. “Pokretanje i poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”, koju je Upravni odbor LAG-a 5 donio na 49. sjednici.

Tom odlukom Općini Orebić je odobreno opremanje Dječjeg vrtića Orebić u iznosu od 267.822,00 kn (intenzitet potpore projektu iznosi 90%).

Prije toga, Agencija je sredinom listopada odobrila na 2. Natječaju LAG-a 5 za isti tip operacije projekt “Rekonstrukcija groblja sv. Juraj – Podvlaštica” za koji je Upravni odbor LAG-a 5 donio jednoglasnu odluku o odabiru u listopadu 2019. godine. Općini Orebić za uređenje groblja u Podvlaštici odobrena je potpora u iznosu od 296.500,00 kn.

Rad se o natječajima za tip operacije 3.1.1. “Pokretanje i poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo” iz Lokalne razvojne strategije LAG-a 5 za razdoblje 2014.-2020., koji su realizirani u sklopu provedbe podmjere 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije”.
Ovime je uspješno završen prvi dio Zahtjeva za potporu koje LAG 5 podnosi u ime i za račun nositelja Općine Orebić i za ostale nositelje za koje je na ovoj mjeri u LRS LAG-a 5 alocirano gotovo 2 milijuna kuna.
Općini Orebić želimo uspješnu provedbu projektnih aktivnosti!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku