Održana radionica na temu financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

U četvrtak 30. svibnja u dvorani Općine Orebić održana je radionica na temu financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.

Na radionici su predstavljene vrste i značajke financijskih instrumenata (mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj, pojedinačno jamstvo za ruralni razvoj i investicijski krediti za ruralni razvoj) te područja ulaganja za potporu putem financijskih instrumenata, model provedbe i praktične upute. Radionicu su vodili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR).

Sudionici radionice dobili su detaljne informacije o novom obliku potpore poljoprivrednim gospodarstvima te o uvjetima i načinu korištenja financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja, a na kraju radionice dobili su odgovore na pitanja o podnošenju zahtjeva, korištenja zajmova, kredita i jamstava.

Svi koji žele saznati više o financijskim instrumentima mogu se informirati na stranicama Ministarstva poljoprivrede i HAMAG-BICRO-a i u uredu Razvojne agencije Općine Orebić svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 sati.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku