Obavijest o najavljenim nepovoljnim zimskim uvjetima Stožera civilne zaštite Općine Orebić

Foto: I. Dajak

Stožer civilne zaštite općine Orebić pripremio je preventivne mjere sukladno vremenskim prognozama koje krajem vikenda i slijedeći tjedan najavljuju nepovoljne zimske uvjete i na našem terenu, te nam je dostavio slijedeću obavijest za građane:

Poštovani građani Općine Orebić,

prema najavama vremenskih prognoza za nadolazeći vikend, točnije u nedjelju navečer očekuju se niske temperature i snježne padaline.

Poučeni iskustvom iz prethodnih godina savjetujemo Vas da se pripremite za moguće ekstremne zimske uvjete, osigurate dovoljne količine hrane, vode i potrebnih lijekova koje koristite, zaštitite vanjske vodovodne cijevi i vodna brojila u šahtovima te napravite sve preduvjete za normalno funkcioniranje u vašem domaćinstvu uslijed nepoželjnih zimskih uvjeta.

Vozačima koji ne posjeduju zimsku opremu na vozilu, savjetujemo neprometovanje s takvim vozilom, a ukoliko se i zatečete na cesti, prilagodite brzinu uvjetima na cesti.

Općina Orebić nabavila je dostatne količine soli za posipanje ceste i okućnica, te ćete je moći preuzeti u dogovoru sa Glavarima mjesnih odbora.

Stožer civilne zaštite organizirati će dežurstvo u prostorijama DVD-a Orebić te će pripadnici DVD-a Orebić i HGSS-a ispostave u Orebiću biti na raspolaganju svima stanovnicima Općine Orebić kojima bude trebala pomoć uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta,a osobito starijim, nepokretnim i bolesnim osobama.
Pozive za pomoć moći ćete uputiti osim na centar 112 i na brojeve 713-180 odnosno na 0992144224.

Nadamo se da će nas zaobići najavljena vremenska prognoza,međutim usprkos tome moramo biti spremni, te zajedničkim snagama rješavati nastale probleme uslijed novonastale krizne situacije.

Srdačan pozdrav.

Načelnik stožera
Kristian Kapiteli, prof.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku