Turistička zajednica općine Orebić u sklopu edukacija za pripremu turističke sezone 2018. godine angažirala je visoku školu Aspira.
Ciljani polaznici su: voditelji hotela, šefovi kuhinje, voditelji restorana, konobari i kuhari. Svrha radionice (ekonomika hotelske kuhinje) je prikazati modele usklade ponude restorana s realnim mogućnostima kuhinje, mogućnostima nabavke namirnica te kako pratiti i poboljšati ekonomiku poslovanja kuhinje kroz kreativne menu karte, kvalitetne evidencije i dobar odabir namirnica. Polaznici će saznati kako napraviti ispravne normative, kalkulacije i recepture; pripremiti i pravilno razduživati namirnice; imati uredne inventure; utjecati na troškove hrane u hotelu; izračunati koja je stvarna cijena koštanja hrane; osmisliti uspješan jelovnik; imati uredno poslovanje kuhinje.
Po završetku radionice kreativnog korištenja autohtonih namirnica u suvremenom kulinarstvu polaznici će biti osposobljeni:
- Prepoznati autohtone namirnice na određenom području
- Osmisliti recepte koji maksimaliziraju vrijednost autohtonih namirnica
- Kreativno obraditi autohtone dalmatinske namirnice
- Kreirati suvremena jela korištenjem tradicionalnih namirnica
- Obogatiti ponudu dalmatinskih restorana
- Podignuti razinu stručnih znanja
- Prezentirati jela na vizualno atraktivan način
Edukacija će se održati 5.3. i 6.3. u 9:00 sati u Čitaonici pomorskog muzeja (prvi dan) i Hotel Bellevue Orebić (drugi dan). Radionicu će voditi Denis Galić i Antun Nišević. Broj polaznika je ograničen, pa se svi zainteresirani mole da se jave na telefon 020 /713 718 ili na mail info@visitorebic-croatia.hr .